Konad N00b? Not anymore!

(De foto is erg slecht, excuses, maar je krijgt het idee)

Konad is een merknaam. Het merk staat bekend om haar stempelsetjes. Nail-art was nog nooit zo simpel. Je volgt de instructies op en stempelt het plaatje op je nagel. Et voila, mooie nagels in een paar seconden! Toch? Nou nee. Niet voor luie kneuzen zoals ik. Jaren geleden had ik al een konadsetje en die belandde in de kast, omdat ik het teveel gedoe vond. Ik kreeg het plaatje er nooit helemaal goed op. Dat was me het gesmeer niet waard.

Totdat ik recent het setje terug vond in de kast. Inmiddels ben ik al wat wijzer en weet ik dat er een speciale techniek zit bij het stempelen. Nu kreeg ik de plaatjes er grotendeels wel op. Het bleef echter wel gesmeer. Dat weet Konad ook. Daarom hebben ze de cleanpad holder uitgebracht. Speciaal voor kneuzen zoals ik. Het blijft een arbeidsintensieve bezigheid, maar de cleanpad holder maakt het zoveel makkelijker. Iedereen die graag met Konad werkt / wilt gaan werken moet zo’n ding kopen. Het bespaart je een hoop gesmeer!

Even voor mensen die Konad stempelen niet kennen:
Je hebt een metalen ronde plaat waarin plaatjes gegraveert staan (imageplate). Daar smeer je nagellak overheen. Vervolgens schraap je met de Konad schraper over de plaat. Op die manier blijft er nagellak in de groeven zitten, maar niets op de plaat zelf. Dan pak je de Konad stempel en die druk je met een afrollende beweging over het plaatje heen. Het plaatje zit nu op de stempel. Vervolgens druk je de stempel van links naar recht, in een afrollende beweging over je nagel. Tadaa, het plaatje zit op je nagel.

Ik raad aan om een online tutorial door te lezen. Bijvoorbeeld deze.

Over wat voor gesmeer heb je het toch? Ik heb nergens last van!
Jawel, dat heb je wel. Elke keer als je de schraper over de plaat haalt, zit er nagellak op. Die moet je schoonmaken. Elke keer als je hetzelfde plaatje wilt gebruiken, moet je eerst de plaat schoonmaken. Elke keer als je wilt stempelen, moet je achtergebleven nagellak eraf halen. Kortom: het is zeker wel een gedoe.

Hoe maakt de cleanpad holder het Konad stempelen makkelijker?
Je hebt drie vakjes met sponsjes. Die sponsjes maak je nat met nagellakremover. Je legt de imageplate in de cirkel. Als je klaar bent met schrapen, haal je de schraper even over het sponsje heen en dan is hij weer schoon genoeg voor de volgende ronde. Met het pincet kan je een sponsje uit het vakje halen en de plaat schoonmaken. Aan de derde spons kan je, je stempel afvegen. Zo werk je sneller, want de sponsjes verschuiven niet. Het is ook fijner voor je werktafel. Nu raken de sponzen de werktafel niet, dus er kan geen remover in je werkblad vreten. Als je met fauxnad werkt, bijvoorbeeld met het stempelsetje van Essence, dan kan je dit attribuut ook gebruiken, mits de imageplate rond is en niet veel groter is dan een Konad Imageplate.

De nadelen van de cleanpad holder:
1. De cirkel voor de imageplates is iets te groot. Dit maakt het draaien makkelijker en daar zit ook meteen het probleem. Ik had een strakkere cirkel fijner gevonden. 2. Ik mis heel erg een houder voor mijn schraper. Ik kan mijn stempel wel rechtop zetten, maar de schraper niet. Irritant! 3. De cleanpad holder werkt het beste met cleanpad remover. Die moet je er echter los bij kopen. 4. De sponsjes raken ook een keer op en je moet dan Konad sponsjes kopen.

Hoe bevallen de sponsjes en de cleanpad remover?
De sponsjes zijn superfijn! Ze blijven goed in het bakje zitten en scheuren niet makkelijk, ondanks het metalen randje van de schraper. De sponzen zelf zijn ook ideaal voor gradient effects. Ik heb gradient nails al eens met een make-up sponsje geprobeerd en dat was drama. Deze doen het werk wel goed. De grootte is ook precies goed. Groot genoeg om vast te houden, maar niet zo groot dat je ze moet knippen. De remover doet zijn werk prima. Het verwijderd alle nagellak. Het grootste pluspunt van de remover is de fles: hij heeft een tuitje, zodat je de remover kan druppelen. Dit maakt het nat maken van de sponsjes nog makkelijker en veiliger voor je nagels.

Aanrader of niet?
Het Konad Stempelsysteem: het verreist een keertje oefenen, maar je krijgt het vrij snel onder de knie. Het resultaat is echt enorm mooi. Je kan er hele gave nailart mee maken, terwijl je relatief weinig moeite moet doen. Monnikenarbeid met een striper kost je natuurlijk veel meer tijd en moeite. Het nadeel is wel dat je er langer mee bezig bent, dan wanneer je stickers op je nagels zou plakken. Een ander nadeel is dat de Konad volledige nagelstempels wat techniek vereisen als je hele lange nagels hebt.
De Konad Cleanpad Holder: ja, als je dan Konad gebruikt, dan raad ik deze houder zeker aan. Zo duur is hij niet en je hebt er veel handigheid aan.
De Konad Cleanpad Remover: de remover zelf is niet beter of slechter dan elke andere remover. Het geheim zit in de verpakking. Als hij op is, hoop ik de verpakking te kunnen hergebruiken. Zo niet, dan koop ik dit product waarschijnlijk niet opnieuw.
De Konad sponzen: deze blijf ik sowieso kopen, want behalve dat ze bruikbaar zijn voor mijn Cleanpad Holder, zijn ze ook ideaal voor nail-art.

Waar te koop:
www.enchantra.eu, www.boozyshop.nl, www.ebay.com.

Comments

Konad N00b? Not anymore! — 7 Comments

  1. Ondanks al dat ‘gedoe’ krijg je er wel leuke(re) nagels van 😉

  2. i like konad 😀 maar het is wel even oefenen ja! Ik maak trouwens het plaatje en de schraper niet elke keer schoon, ik ga er gewoon 3-4x overheen en maak ‘t dan pas schoon. En die schraper is stom want die beschadigt je plates, dus ik gebruik een plastic pasje 🙂
    Marjolein recently posted..Cupcakes!

  3. Pingback: Vibrant Blackberry Inspired Design In Photoshop | PhotoshopDaily.info

  4. Handig! Ik zat er nog over te twijfelen om deze te nemen, maar ik besloot het niet te doen. Het is veel te veel gedoe en ik hou gewoon van basic een kleurtje en that’s it.
    Nurchamiel recently posted..Shopping!

  5. of je pakt een gewoon schuursponsje, haalt heel simpel het schuurgedeelte eraf, en klemt dat tussen een pincet, als je een goede ondergrond wil pak je een stuk plastic of je lamineert een papiertje en hoppakee veel goedkoper!