Kruidvat Eye Make-Up Remover Pads Cleansing Oil

Een lange naam, maar wel to the point: Kruidvat Eye Make-Up Remover Pads Cleansing Oil. Er is ook een Cleansing Lotion variant. Deze laatste heb ik nog niet geprobeerd.

Verpakt in een simpel plastic bekertje met een schroefdop. Deze schroeft nooit helemaal “dicht”, maar dit is mijn tweede potje en de eerste keer raakten de pads ook niet uitgedroogd. Wel wordt de “olievlek” minder groot naarmate je meer naar onderen komt.

Er zitten 100 pads in een bekertje en het kost <3 euro. Ik heb geen idee hoe lang ik met een bekertje doe. Zeker een maand en misschien wel langer. Ik gebruik het niet om mijn make-up mee te verwijderen, maar als gewone reiniging watjes, als ik te lui ben voor het echte werk.

De belofte maakt Kruidvat niet waar. Ik kan er geen waterproof make-up mee verwijderen en al helemaal geen mascara. Nee, de make-up haal ik er af met mijn gewone remover, maar zoals ik al zei, gebruik ik de pads als gezichtsreiniging. Daar zijn de pads ook geschikt voor en ideaal voor een luiwammes zoals ikzelf. Makkelijker dan dit wordt het immers niet.

De ingrediënten. Geen fijne lijst voor mensen die graag organische en natuurlijke producten willen gebruiken met zo min mogelijk synthetische ingrediënten. Ach ja. Ik heb het idee dat mijn gezicht goed schoon word als ik geen make-up (meer) op heb en de pads gebruik (nadien). Dus ik lig er niet wakker van.

De pads zijn geheel vochtig, maar niet doordrenkt met de olie. Hoe verder je naar onderen komt, hoe minder vochtig de pad in zijn geheel word, maar nog wel vochtig genoeg om te gebruiken.

De pads zijn niet erg dik, maar ook niet te dun. Precies goed dus. Ik krijg zelf geen puistjes van deze pads en ook geen glim gezicht. Ik vind het heel fijn werken. Gewone make-up doekjes zijn niet bedoeld voor de ogen en ik vind die prikken. Bij deze heb ik nergens last van. Ja, als mijn bekertje weer leeg is, haal ik waarschijnlijk wel een nieuwe. Overigens zijn de pads wel weer geschikt om fall-out mee weg te halen.

Comments

Kruidvat Eye Make-Up Remover Pads Cleansing Oil — 2 Comments

  1. Ik heb de oil-based cleansing (lotion?). De mijne bestaat 100% (zoals het etiket beweert) uit minerale olie. Ik voelde me toch zo genept! Hij verwijdert m’n make up best slecht, ik probeer hem nu heel snel op te maken, want hij is echt niet fijn!