L’Oréal Infallible Eyeshadows

L’Oréal heeft nieuwe langhoudende oogschaduws uitgebracht. Ze kosten 12.49 euro per stuk. Ze hebben er vier jaar onderzoek naar gedaan en dit is het resultaat: acht prachtige shimmery kleuren die enorm lang houden, zonder primer. Ik ben helemaal verkocht en heb de hele collectie ingeslagen tijdens een 1+1 actie van Kruidvat. Deze oogschaduws zijn echt super gepigmenteerd. Ik vind het ook een goede koop. Voor 12.49 euro krijg je maar liefst 3.5 gram. Het is ehter wel zo dat de oogschaduws een speciale manier van aanbrengen nodig hebben: deppend en niet vegend, zoals de Fyrrinae oogschaduws. 

De verpakking: stevige plastic stapelbare verpakking met een doorkijkgat aan de onderzijde. Aan de bovenzijde zit een afschroefbare dop met daarop een sticker in dezelfde kleur als de oogschaduw met informatie over het product. Wanneer je de dop eraf schroeft, vind je een zwarte plastic schijf met een handvat eraan. Deze dient men te bewaren. Dit schijfje zorgt ervoor dat er geen oogschaduw rondstuift, zodra je de dop eraf schroeft. Dit kan gebeuren als je de oogschaduw een paar keer gebruikt hebt, want de textuur is zacht. Een nadeel van de verpakking is echter wel dat je de pan er niet uit kan halen. Het is dus geen palette materiaal.

De textuur: de oogschaduw is een combinatie van losse pigment en cream oogschaduw. De oogschaduw heeft een vaste vorm, maar is wel zacht zonder brokkelig te zijn. Eenmaal bezig met aanbrengen merkte ik wel dat je kwasten van echt haar moet gebruiken en liever geen synthethische, om fallout te voorkomen. Je moet ook niet teveel in één keer pakken en de oogschaduw met een deppende beweging aan brengen. Dus niet vegen! Zo verminder je de kans op fallout, want met name de donkere kleuren neigen naar fallout en wanneer je die wegveegt, blijven de glitter / shimmer deeltjes plakken. Jammer! Bij de lichte kleuren zoals Forever Pink en Hourglass Beige had ik nauwelijks last van fallout. Blenden doe je dus later.

Pigment: zoals ik al zei: de oogschaduws bevatten een losse pigment element en dat uit zich in levendige dekkende kleuren. Ik haat semi transparante dekking. Daar heb je met de Infallible’s geen last van. Ze zijn allemaal even goed gepigmenteerd en dekkend.

Finishes: de oogschaduws komen in twee verschillende soorten finishes: shimmery en glittery. Jaaaa, daar wordt Shirley heel blij van. Alle kleuren bevatten lekker veel glans. All Night Blue en Eternal Black bevatten grovere glitters. De eerste kleur is een diep middennacht blauw met felblauwe glitters. Deze oogschaduw is echt drop dead gorgeous! Eternal Black is een dekkende zwart met zilveren glitters. Ik heb het niet over een paar verdwaalde glitters op je ooglid en heel veel glitterpartikeltjes die koppig in de pan blijven zitten. Nee, nee, deze komen echt een feestje geven op je ogen. Endless Chocolate, Hourglass Beige en Purple Obessions bevatten microshimmer in meerdere kleuren. Op de bovenstaande foto zie je dat heel goed bij Purple Obsession. Forever Pink heeft een perzikachtige shimmer in zich. De andere twee kleuren zijn “gewoon” shimmery en glanzend. De microshimmer en gewone shimmer hebben het minste fallout. De twee glitter oogschaduws verliezen wel glitterdeeltjes, dus vermijd daar absoluut vegen. Je moet de oogschaduw eerst op je ooglid “plakken” en dan pas blenden.

Langhoudendheid: ja, leuk dat ze een prettige textuur hebben en goed gepigmenteerd zijn. Daar hebben we er wel meer van. Hoe zit het nou met die langhoudendheid? Nou, dat is de voornaamste reden waarom ik zo lyrisch ben. Deze oogschaduws blijven op vettige oogleden minimaal vijf uur zitten. Zonder basis, zonder primer. De voorwaarde is dan wel dat je de oogschaduw dekkend aanbrengt. Als je een dunne waas aanbrengt, gaat hij minder lang mee. Ik heb van die oogleden waarbij het lijkt alsof ik er vaseline op heb gesmeert. Dus ik was erg indruk om te zien dat ze het zo lang vol hielden. Na vijf uur begint de oogschaduw bij mijn vettige oogleden wel met verhuizen. Als je geen vettige oogleden hebt, blijven ze denk ik de hele dag zitten. Update: ze hielden het bij mij zelfs een keer 10 uur(!) vol.

Hoe makkelijk in gebruik: ik had eerst wel mijn twijfels. De kleuren zijn zo dekkend en de textuur is zo apart…hoe goed kan ik de oogschaduw blenden? Nou dat is gelukkig geen al te groot probleem. Je kan er alles mee doen, wat je bij normale oogschaduws ook zou doen. Echter: houdt er rekening mee dat de oogschaduws extreem gepigmenteerd zijn. Je hoeft de kleur niet op te bouwen. Integendeel, je moet de oogschaduw in je crease juist afbouwen. Dep de oogschaduw eerst op je ooglid en ga dan daarna pas de harde lijnen vervagen. Neem minder oogschaduw op je kwast, als je een minder dekkend effect wilt. Ik depte de crease kleur eerst tot de helft en blende het toen pas uit in de gehele crease voor een mooi effect.

 

Voordelen: handige verpakking, vaste doch zachte (maar niet brokkelige) textuur, heel goed gepigmenteerd, shimmery, mooie bruikbare kleuren, veel waar voor je geld in vergelijking met een high end merk, gewoon te koop bij de drogist, erg langhoudend. Nadelen: L’Oréal test op dieren, geen aparte kleuren, slechts acht kleuren, de donkere kleuren neigen tot fallout, vooral de glitter versies, de prijs is best hoog voor een drogist merk, de pan is niet uit de verpakking te halen, niet geschikt voor liefhebbers van naturel en sheerness.

Dupes: vind je de kleuren echt geweldig, maar kan of wil je geen 12.49 euro neerleggen voor één oogschaduw? Hieronder goedkopere oogschaduws die qua kleuren overeen komen. Het pigment is ook oké. Deze oogschaduws blijven helaas niet minimaal vijf uur zitten zonder primer. Alle dupes zijn dierproefvrij.

Eternal Black = Catrice Captain Of The Black Pearl = perfecte dupe.
All Night Blue = Sleek I-Divine Storm 10 = goede dupe.
Hourglass Beige = Sleek I-Divine Storm 2 = aardige dupe.
Forever Pink = Sleek I-Divine Storm 5 = roze zonder perzikglans.

Shirley’s Favorieten: Purple Obsession en All Night Blue zijn de kleuren die ik al langere tijd zocht in deze intensiteit. Dus ik ben blij dat ik die heb, maar mijn ultieme favorieten zijn Hourglass Beige en Forever Pink. Heerlijke dekkende naturel tinten die mooi samen gaan met tal van kleuren. Ook ideaal als basis voor andere shimmery oogschaduws.

Comments

L’Oréal Infallible Eyeshadows — 10 Comments

  1. Die kleuren zijn echt fan-tas-tisch! Met de verpakkingen kan ik wel leven (denk aan baked eyeshadows, die passen ook niet in een z-palette), maar met de dierenproeven helaas niet…
    Nurchamiel recently posted..Z-Palettes

  2. ooh wooww je hebt er veel zeg!
    Ik had laatst die paarse in mijn handen, bijna gekocht maar toch niet gedaan… maar kruidvat zeg je? 1+1? thanks!

    • Hahaha, ja, ten tijde van de 1+1 actie (die loopt nu niet meer, misschien nog bij de Etos?) kon ik ze niet laten liggen. En ik ben een impulskoper. Ook dat. ;P