L’Oréal Professionnel Homme Clay

Mensen die Frans hebben (gehad) op school zijn wellicht confused. Heeft Shirley zich laten ombouwen? Ze is toch une Femme? Oui, Oui, ik ben een vrouw in geest en alle lichaamsdelen, maar dit mannenproduct is ook heel fijn voor vrouwen. Je kan het kopen bij kapsalons die L’Oréal Professionnel gebruiken. Deze Clay koste me 16.48 euro. Vrij prijzig, maar je krijgt dan ook een grote pot en dit product werkt.

Goed, 50 ml. is dus vrij veel. Zo groot als een fixe pot dagcrème. Hij heeft een sterkte van vijf en dat is blijkbaar vrij sterk. Het is een simpele pot in zwart met grijs. Vrij saai.

Het goedje ziet eruit als boetseerklei, maar ruikt naar mannenparfum. Als je van mannengeurtjes houdt, zoals ik, dan is elke ochtend qua geur in ieder geval weer een feestje (hoewel je dan wel even met je neus in de pot moet duiken, want de geur is niet zó sterk). De klei is zacht. Voorheen was het harder, volgens de kapster, maar dit is een vernieuwde versie die makkelijker te gebruiken is.

De bedoeling is dat je een klein beetje klei neemt en deze warm masseert tussen je vingertoppen. Vervolgens ga je het in je haaraanzet crunchen (knijpen). Ik doe dit bij meerdere haarlagen, zodat ik overal volume krijg. Vervolgens kneed ik mijn haar een beetje en gebruik mijn vingers om mijn pony in model te aaien. Volgens de kapster was ik dan klaar, maar ik merk toch dat mijn kapsel uitzakt. Dus ik spray nog haarlak tussen de haarlagen bij de haaraanzet en op de pony.

Dit was mijn eerste poging met de Clay. Mijn haar hangt normaal heel zielig naast mijn gezicht en ik heb totaal geen volume. Ik ben nog altijd geen Maaike uit de Andrélon reclame, maar dit is een hele verbetering ten opzichte van mijn eigen haar zonder product er in.

Dit was mijn kapsel voor de knipbeurt, maar hier kun je wel zien hoe het erbij hangt, als ik geen volume producten gebruik. Ik gebruikte voorheen een kam en haarlak om mijn haar wat omhoog te krijgen.

Voordelen:
-Ruikt lekker, maar niet te sterk.
-Werkt goed en makkelijk.
-Je hebt maar weinig nodig.

Nadelen:
-Werkt niet de hele dag.
-Is best prijzig.
-Maakt mijn haar sneller vet.

Bijzonderheden:
-Mijn haar is uitgedunt (ik had veel haar) en dun. Ik weet niet of het ook werkt bij lang haar, dik haar en veel haar.

Opnieuw kopen?
Als hij zijn werk blijft doen, dan zeker wel. Maar als ik besluit mijn haar langer te laten groeien en het product werkt niet meer mee, dan houdt het feest op. Voorlopig ben ik er echter blij mee. Overigens, als ik mijn haar te vet vind, gebruik ik droogshampoo van Kruitvat’s eigen merk en dan is mijn haar weer helemaal tiptop. Een kleine tip om mee af te sluiten. 😉

Comments

L’Oréal Professionnel Homme Clay — 1 Comment

  1. Ik ben nooit zo’n fan van dit soort haarspul, maar je ziet wel dat het effect heeft! 😀 Volgens mij had een vriendin van mij deze Clay ook.
    P.S. Ik heb je getagd 😀