Luxedier

Laatst was ik in de stad en hopte ik even de dierenwinkel binnen. Ik had zin om cadeautjes te kopen voor de hond. Ik had oorspronkelijk een speeltje in gedachten, maar toen zag ik een hondenpizza en hondenbier. Dat vond ik zo grappig! Aangezien Sem van eten houdt, besloot ik een pizza en een pot bier te kopen.

Eenmaal aan de kassa zegt de cassière: “ja leuk hè die pizza’s. Maar toen we die pizza’s binnen kregen dacht ik wel bij mezelf: waar gaat het heen” waarna ze me kort schuldbewust aan keek. Want oh ja, ik was het aan het kopen. “Ja, ik vond ze zo leuk” zei ik en de cassière knikte en zei: “ja echt leuk als cadeautje of zo“. Dus ik beaamde dat, want dit was een cadeautje voor de hond. Kijkt ze me aan, een beetje schaapachtig en vraagt “moet ik het voor je inpakken dan?“.

Ja dat mocht ze wel inpakken van mij. Ze had alleen Sinterklaas papier. Geen probleem, het is ook voor Sinterklaas. Terwijl ze aan het inpakken ging zei ze nog “niet dat de hond er wat aan heeft...” en hoewel ze zoiets eigenlijk niet moest zeggen vond ik het wel grappig. “Nee, maar het is toch leuk allemaal“.

En zo is het mensen. Honden pizza’s, bier, ijsjes en dieren kledij. Nutteloos? Zeker. Verspilling van geld misschien ook. Maar tsja, mensen met huisdieren zijn nu eenmaal gek. Gek op hun dier. En die kopen soms gekke dingen. Zoals pizza’s en bier.

Comments

Luxedier — 3 Comments

  1. Hahaha, ja..tuurlijk is het onzin!
    Maar wel super leuk! 🙂
    Mijn kat krijgt voor zijn verjaardag ook een poeze-taartje en straks krijgt hij ook een super cute speeltje onder de kerstboom.
    Enne…als hij schoentjes zou hebben had ik die vol gestopt met kattensnoepjes omdat ‘Sinterklaas is langs geweest’…maar ach… 😉

  2. Ik doe dat ook me mijn hond! Ik vier zelfs haar “verjaardag”. Krijgt ze een cadeautje, extra lekker eten, een extra grote wandeling en mag ze die dag op de zetel bij ons. Vind wel dat als die vrouw dat onzin vindt ze daar ni moet werke. In de dierenwinkel bij ons, zijn al die verkopers gek op dieren. Daar staat een doos vol met koekjes voor de honden die met hun baas mee gaan winkelen.