M.A.C Mono Oogschaduw #2

Mijn “collectie” M.A.C oogschaduws. Het doosje is een beetje poederig en met vingervlekken, ik weet het. Je vraagt je vast af wat er met Club gebeurd is. Dat is een triest depot verhaal. Er blijkt een reden te zijn waarom M.A.C refills verkoopt. Gelukkig heb ik zoveel oogschaduw dat ik niet zo bang hoef te zijn, dat hij op gaat. Club en Motif hebben jullie al eens eerder gezien. Mijn twee nieuwe schatjes zijn Patina en Vex.

Het zijn allemaal duochromes ja. Ik ben dol op tweekleurige of veelkleurige oogschaduws. Die veranderen van kleur als de lichtinval veranderd of een parel-achtige glans hebben.

De oogschaduws zijn zacht van kleur. Motif is het minst gepigmenteerd, maar zeker wel mooi en goed op te bouwen. Ik vind het erg grappig dat de vier kleuren in het palette helemaal niet bij elkaar lijken te passen, terwijl ze een goed quatro vormen als je ze swatcht.

Motif: goudachtige perziktint met roze parelmoer glans.
Club: roodbruin met groenblauwe glans.
Patina: goud-achtig taupe. Soms is hij meer grijstaupe en soms meer bruintaupe. De gouden shimmer is heel subtiel aanwezig. Hele bijzondere tint.
Vex: grijswit met roze en groene parelmoer glans. De foto doet deze oogschaduw geen recht. Het was erg lastig om de glans op de foto te krijgen, maar in realiteit is deze er echt wel.

De oogschaduws bevatten 1.5 gram (tenzij je ze gaat depotten en net zo’n sukkel bent als ik :p ) en kosten 15 euro voor een potje en ik geloof 12 euro voor een refill. Ik kocht mijn M.A.C. via Ebay en was wel iets duurder uit, want ik heb geen M.A.C counter in de buurt. De kwaliteit van de oogschaduws is goed. Niet te poederig, niet te vast, goed pigment, creasen minder snel en zijn prima op te bouwen tot intensere kleuren. Het blenden gaat ook prima.

Hier heb ik ze alle vier op.

Ik koos voor een zachtere look met Vex op het gehele ooglid, Motif in de binnenste ooghoek, Patina in de crease en Club in de buitenste ooghoek. De eyeliner is van Essence.

Natuurlijk ook even een full face foto.

Comments

M.A.C Mono Oogschaduw #2 — 3 Comments