MAC Mono Oogschaduw

MAC Cosmetics:
MAC Cosmetics is een bijna heilig merk voor vele beauty liefhebbers. Bijna alles wat het merk maakt, wordt de hemel in gejubeld. Mensen bestormen de MAC Counter als er een Limited Edition gelanceerd wordt. Best ernstig. Of “gestoord” zoals een vriendin van mij het zou noemen. MAC is niet bepaald budget vriendelijk. Bovenstaande schatjes kosten 15 euro. Per stuk. Je krijgt dan 1.5 gram. Ja, dat is eens wat anders dan Catrice. Eens kijken of de mono oogschaduws echt zo geweldig zijn. Ik bespreek twee kleuren: Motif en Club.

De belofte van MAC:
Hoog gepigmenteerde poeder. Goed te blenden en egaal aan te brengen. Volgens een oud-klasgenoot van mij zou de MAC oogschaduw niet snel creasen (in de oogplooi kruipen).

Hoe werkt de MAC Counter:
Je kunt er rustig rond kijken. Ondertussen is er altijd een MUA (make-up artist (visagist)) aanwezig. Je kan hem/haar vragen om make-up advies, de prijs of om een product te pakken zodat je kan afrekenen. Ikzelf kocht mijn spullen bij de MAC Counter in de Bijenkorf in Amsterdam. Ik vroeg de MUA om advies. Ik wilde hooguit twee oogschaduws, het liefst duochrome (tweekleurig) en passend bij mijn uiterlijke kenmerken (haarkleur, teint, oogkleur). MAC heeft meerdere duochrome oogschaduws, dus ik kon echt niet kiezen.

Motif:
Motif is een goudachtige perzik tint met een roze parelmoeren glans. De finish is “frost”. Dat betekent dat de oogschaduw individuele lichtreflecterende partikeltjes bevat. Ik had een aantal kleuren op mijn hand geswatched. Club zat daarbij en ik vond die heel stiekem ook het mooist. Toen ik de MUA om advies vroeg, raadde hij Club aan. Ik vroeg hem welke kleur daar het beste bij zou passen en volgens hem was dat Motif. Deze oogschaduw is niet overdreven duochrome. In bepaald licht komt er een roze gloed over je goudachtige perzikkleurige oogschaduw. Erg mooi. Het pigment is wel oké, maar Club is duidelijk beter gepigmenteerd.

Club:
Club is een roodbruine tint met een groene parelmoeren glans. Deze oogschaduw is heel duidelijk duochrome. De finish is “satin”. Dit betekent dat de oogschaduw collectief lichtreflecterende partikeltjes bevat. Het effect doet denken aan de lichtreflectie van zijde. Het is een goed gepigmenteerde oogschaduw.

Investering of verspilling?
Ik kocht de oogschaduws om te dragen als opvallende, doch natuurlijke look. Ook met het oog op mijn toekomstige studie in september. Deze twee zouden onderdeel uit gaan maken van mijn “treinkit”. Ik weet nog niet of de oogschaduws deze toekomst ook tegemoet gaan. Ik merk dat ik duidelijk moeite heb om een mooie ooglook met Club en Motif te maken. Club is namelijk gepigmenteerder dan Motif. Deze zou ik dus lichter aan moeten brengen. Kwestie van oefenen, denk ik. Ik ben er hoe dan ook erg blij mee. Het zijn aparte kleurtjes, die toch niet teveel aandacht vragen. Ik heb nog wel even getest hoe lang ze meegaan.

Test 1: rechteroog zonder basis, linkeroog met basis.
Aan het einde van de dag zat mijn oogmake-up er nog goed op. Ik merkte wel dat het oog MET basis er beter uit zag. Gelikter. Alsof ik het net had opgebracht. Het oog ZONDER basis had geen creasing crisis, maar je zag wel dat het er wat langer op zat. Het was net iets slordiger dan het andere oog. Dit vind ik een hele goede houdbaarheid!
Test 2: beide ogen zonder basis op een bloedhete zomerdag.
Creasing crisis. Nee, dat overleven ze niet.

Swatches:

MAC Mono oogschaduw: een aanrader?
Ja, als je het fijn vind om je oogschaduw ook zonder basis te kunnen dragen. MAC levert goed gepigmenteerde oogschaduws van hoge kwaliteit. Ze hebben veel kleuren en verschillende finishes. Duochrome oogschaduws worden ook verkocht door The Body Shop en Shiseido. Goedkopere versies vind je bij Fyrinnae.com. Met de E.L.F. Studio Eye Transformer kan je, je eigen oogschaduws zo’n duochrome glansje geven.

Comments

MAC Mono Oogschaduw — 4 Comments

  1. Mooie kleuren! Ik dacht dat Club eigenlijk iets blauwer was, aan de kleur in het dosje te zien. Maar ken je trouwens het Back to Mac programme?

    • Bedoel je dat je dan lege hulsjes en doosjes terug kan brengen in ruil voor een gratis product? Dat kan alleen in Amerika geloof ik. En stiekem vind ik Club ook meer blauw dan groen. :p

  2. Jup. Ik weet niet ofdat dat alleen maar kan in Amerika, anders heb je nog een goede reden om naar Amerika te gaan. (En als je gaat, dan heb ik eigenlijk ook nog wel een lijstje :P)

    • Hahaha, ik wil best naar Amerika, maar dan mag ik wel eerst de loterij winnen of heul veul gaan sparen. LOL 😀