Manic Monday

Nou ik heb gisteren een boek gescoord. Het Kerkhof van Neil Gaiman (Coraline?). Dus daar kan ik weer van genieten. Ik had wel veel pijn aan mijn voeten en ik dacht dat het kwam door mijn geweldige conditie. Maar thuis aangekomen bleken mijn grote teentjes er slecht aan toe te zijn. Ingegroeide teennagels. Auw. Elke teen een eigen kant. Mijn moeder weet dat ik angstig ben voor zaken zoals pijnlijke nagels en al helemaal in combinatie met sadistische doktoren. Dus maakte ze een afspraak en lichte me daar op het laatste moment over in.

Ik moest sowieso naar de dokter, want ik had problemen met mijn hoofdhuid en mijn gehoor was minder. (Denk Bassie & Adriaan’s B2). Ik had al zo’n bruin vermoeden dat de dokter me ging martelen. Dus ik was bijzonder nerveus. Het begon allemaal goed, maar toen moest hij even zijn ijzeren staafje pakken.

“Hij gaat me pijn doen, ik weet het zeker!” zei ik tegen mijn moeder. Zij hield zich maar wijselijk stil. Om me later uit te lachen. “Het deed echt veel pijn”. “Ja, dat was te zien, je tong hing er wel drie meter uit!”. Nu ik toch bij de dokter was kreeg ik ook een lotion voor mijn hoofdhuid en de tip om olie in mijn rechter oor te druppelen zodat deze uitgespoten kon worden. Vanavond mogen mijn tenen weer badderen in een badje met sodawater. Ik hoop dat ze snel genezen. Ik heb al een dealtje gemaakt. Als mijn tenen genezen ga ik naar de pedicure. Daar ben ik ook bang voor namelijk. Maar goed. Één marteling per keer hè.

Comments

Manic Monday — 4 Comments

  1. Okay, about the toe stuff: been there, done that. Ik heb zelf een jaar lang met ingegroeide teennagels gelopen en ben uiteindelijk ook naar de pedicure gegaan. In het ergste geval moet je naar de dokter om een stukje weg te laten snijden, maar dat gaat onder verdoving en ondanks mensen er het ergste van roepen valt de verdoving echt 100 % mee. Bij mij tenminste. Maar dat hoeft in lang niet alle gevallen, hoop voor je dat een sodabadje al helpt. (moet je trouwens in de soda of de Biotex, want soda werd door mijn arts afgeraden)

    Trust me, je hebt liever dat er wat aan gedaan wordt dan dat je er heel lang mee rondloopt. Wat betreft je hoofdhuid, heb je ‘n droge huid? Ik heb er ook last van, heb eerst Eucerin gebruikt, shampoo van de apotheek, maar gebruik nu al maandenlang Ketoconazol (ofzo), via de dokter. Dat werkt beter. Jammer, want van andere shampoos (die super lekker ruiken enzo) krijg ik nu weer giga-jeuk! Dus kan bijna niets anders meer gebruiken.

    Succes met alles!

    • Nee een vette en seborroisch eczeem of zoiets. Ik krijg iets met corticosteroïden denk ik. Zo klonk het iig. Ik moet in de soda. De dokter vond het goed.

  2. Awwh, succes met alles hoor! Ik heb in de planning: morgen dagopname bij vasculaire geneeskunde (buhh watte?), rugpoli en dermatoloog…jup ze gaan waarschijnlijk weer een moedervlek weghakken, dus ik begrijp je angst volkomen..^_^’