Mascara drama om de drama mascara

Ik was op zoek naar een goede mascara om mijn Catrice Allround te vervangen en las een goede review over de Lancôme Hypnose Drama Mascara die slechts 20 dollar was bij Brigette’s Boutique. Dus ik bestelde hem in de kleur Excessive Black. Helaas moest ik heel lang wachten, want ik had de goedkoopste verzendmethode gekozen. Normaal duurt het dan een week of anderhalf, maar volgens Brigette’s Boutique kan het soms wel 4 weken duren. Dus ik bleef wachten en had ondertussen de oranje Essence mascara gekocht om de tussenliggende periode te overbruggen. Ik verlangde echter naar dramatische wimpers, dus toen ik de Hypnose Drama Mascara bij MOOI! zag liggen met 50% korting, kocht ik die maar.

Dus ik had wimpers die beter verdienden, een product dat nooit was aangekomen* en thuis ontdekte ik waarom de mascara met 50% korting werd verkocht. Hij was blauw… Ik bleek de LE Hypnose Drama Mascara gekocht te hebben in 08 Pop Petrol. “Een zeegroene tint die helemaal past bij de kleurstatement van dit voorjaar“. Nou ja, gelukkig komen gekleurde mascara’s weer helemaal in volgens Grazia en daarnaast is Pop Petrol zo donkerblauw dat hij zwart lijkt. Dus er was geen man overboord.

Wat belooft Lancôme (over de gewone versie):
De intense diepzwarte formule is gemakkelijk aan te brengen en omhult en vergroot iedere wimper van aanzet tot uiteinde. De twee vlakke zijden van de ronde borstel zorgen ervoor dat alle wimpers bereikt worden en er direct volume ontstaat. Dit volume kan naar wens worden opgebouwd door de mascara laag over laag op de wimpers aan te brengen. Het resultaat: eindeloos volume, een ultieme dramatic look. De formule bevat een combinatie van harde en zachte waxen, waardoor de mascara gemakkelijk laag over laag aan te brengen is en er eindeloos volume gecreëerd kan worden.”

De realiteit:
De S-vorm werkt prima en hij geeft enorm veel volume. Één laagje geeft al een mooi effect en als je meerdere lagen aanbrengt, lijkt het alsof je nepwimpers op hebt. De kleur blauw is dus bij zwart af en je ziet alleen dat het blauw is, als je goed kijkt in feller licht. Het staat wel minder hard dan puur zwart. In het begon klonterde de mascara, maar nu ik hem enkele weekjes heb gaat het stukken beter. Het is net of de mascara “ingewerkt” moest worden. In het begin brokkelde de mascara ook af en toe een klein beetje, maar nu inmiddels niet meer. De Hypnose ruikt heel sterk naar mascara en dat was ook even wennen. Ik vind het grootste nadeel de prijs: ongeveer 27 euro in de winkel.

*Mascara drama Brigette’s Boutique update:
Ondertussen was ik wel wat euro’s lichter en had ik geen zwarte Hypnose Drama Mascara. Ik had me al ingelezen en zag dat ik een geschil moest aanvragen bij Paypal als een pakket niet was aangekomen en ik met de verkoper niet verder kwam. Ik besloot daarom om de verkoper nog maar eens te emailen. Ik vreesde voor gedonder, maar de verkoper was juist heel lief. “Het pakketje is nu echt kwijt, we sturen je een nieuwe“. Dat is pas service! Ongeveer anderhalve week later ontving ik alsnog de zwarte versie. Deze wacht nu braaf tot de blauwe op is gegaan.

Foto’s:
Als je wilt vergelijken: foto’s van mijn make-uploze gezicht / ogen / mond en handen vind je bij About=>Shirley au naturel. Let op: deze foto’s zijn van de eerste keer aanbrengen. Vandaar dat de mascara niet zo netjes is.

Foto van de mascara full face na meerdere keren gebruik:

Voordelen: geeft snel effect, makkelijk aan te brengen.
Nadelen: behoorlijk prijzig, neigt naar klonten en flaken in het begin.
Nog eens kopen: ik hou van experimenteren, maar deze gaat zeker op mijn “goede mascara’s” lijst.
Welke oogschaduw draag je daar: NYX Jumbo Pencil in Rust samen met NYX Single Eyeshadow in Rust en diezelfde oogschaduw ook als lijntje onder mijn ogen. De wenkbrauwen zijn aangezet met HEMA wenkbrauwpotlood in 09.

Comments

Mascara drama om de drama mascara — 3 Comments

  1. He, dat is jammer. Maar goed dat ie toch nog is binnengekomen. Maar goed. Ik heb een chanel proefje van een mascara als mijn oude op is. Yay!
    Nurchamiel recently posted..HIATUS Again

  2. staat je erg goed ^^ zeker een verschil. en fijn dat je andere nu ook aangekomen is ^^