Maybelline 24 Hour Superstay

Ik schrijf Maybelline steeds verkeerd. Ik wil het met twee N-en schrijven in plaats van de twee L-en. LOL. Nou ja, dit product is dus van Maybelline en heet 24 Hour Superstay. Dankzij de micro-flex formule zou deze langhoudende lipkleur niet brokkelen, wat andere langhoudende lipkleuren in mijn ervaring wel doen. Ik was dus erg nieuwsgierig en na een aantal positieve reviews kocht ik Passion Red. Daar raakte ik zo enthousiast van, dat ik nu ook Rose Dust heb gekocht.

De lipkleur bestaat uit twee delen: een gebogen lipgloss applicator voor de kleur en een schuin afgesneden witte lipbalm voor de glans. Je brengt de lipkleur eerst aan op je naakte lippen zonder velletjes. Dat moet je heel precies doen, want er is niet veel tijd voor correctie. Daarna laat je het ongeveer 30 seconden drogen. Je voelt het ook als de lipkleur droog is. Dan wordt hij een beetje plakkerig. Dan smeer je de balsem eroverheen en klaar is kees. De plakkerigheid is dan ook per direct verdwenen en deze komt niet meer terug als de balsem er af is gesleten.

Dit is Passion Red. Een knalrode kleur. Deze is echt kaboom! Hier ben ik. Geweldig toch? De lippenbalsem geeft WEL af op glazen en gaat er vanzelf af. De balsem moet je dus bij houden, als je glans wilt behouden. De lipkleur brokkelt niet, maar slijt wel geleidelijk en langzaam af in de loop van de dag. Toch blijft de kleur grotendeels zitten. Ik ben verkocht! Zelfs een lopend buffet met heel veel Sushi overleefde hij grotendeels. Je kon alleen van dichtbij een beetje slijtage zien. Je moet echter niet vet eten naar binnen werken, want daar kan de lipkleur niet tegen. Je kan het verwijderen met remover op oliebasis, maar een Quarter Pounder van Mc Donalds richt daarom ook de nodige schade aan.

Dit is Rose Dust. Een rustige rozige tint zonder poespas. Deze trekt niet zo aandacht, maar is desalniettemin erg mooi. De lipkleur heeft een zoet fruitig geurtje dat niet overweldigend is. Deze geweldige lipkleuren komen in veel tinten, kosten afgerond 14 euro en zijn o.a. te koop bij Kruidvat. Helaas test Maybelline wel op dieren.

Edit: nog een swatch, dit keer van Delicious Pink.

Pro’s: blijft lang zitten, brokkelt niet, slijt langzaam af terwijl het meeste blijft zitten, overleeft eten (vette hap uitgezonderd), heeft geen vervelende geur, te koop bij de drogist, in veel kleuren beschikbaar met en zonder glitter, makkelijk te verwijderen.
Con’s: het merk test op dieren, is best een investering, komt de belofte van 24 uur niet na, laat velletjes extra opvallen, precies aanbrengen is een must.

Comments

Maybelline 24 Hour Superstay — 1 Comment