Memento Mori How To

Dit is best wel mijn signature look. Als ik de tijd kan nemen voor make-up, dan kan het zelden rustig houden. Ik hou van kleurrijk en smokey. Ik kreeg het verzoek om een tutorial / how to te maken. Toen ik mij vrijdag 4 februari klaar ging maken voor een drankje met vriendinnen, heb ik de tijd genomen om de stappen te fotograferen. Het licht is dus niet al te best, maar je kan de genomen stappen wel goed zien. Ik heb alleen de oog make-up gedaan, want dat is het enige “moeilijke”. Ik heb ook de gebruikte producten EN kwasten op de foto gezet. 😉

Deze producten heb ik gebruikt voor mijn ogen: Chanel Stylo Yeux Waterproof Espresso, Kat von D. Memento Mori palette, Essence Metal Glam Eyeliner, HEMA Wenkbrauwpotlood 09, Catrice Lash Growth Mascara.
Dupes: Catrice automatische eyeliner in bruin, NYX Single Eyeshadow Wildfire (Peggy), NYX Single Eyeshadow Mermaid Green (hard Luck), Catrice Mono Eyeshadow Captain of the Black Pearl (Tijuana), Catrice Gilbert’s Grapefruit (Agatha Pink), NYX Pearl Eyeshadow Blonde Pearl (Sugar Skull), Catrice Single Eyeshadow The Violent Violet (Solitude).

Deze kwasten heb ik gebruikt: Doefoot Angle Blender (CS), Chisel Fluff (CS), Chisel Shader Brush (CS), Pro Blending Brush (CS), Waaierkwast (HEMA). De eerste vier kwasten zijn te koop bij Coastal Scents en ik raad zeker de Pro Blending Brush aan.

Stap 1: breng een primer aan of een basis. Ik gebruikte zowel Urban Decay Primer Potion als een beetje True.

Stap 2: breng Peggy aan met de Chisel Shader Brush. Ik heb licht overhangende oogleden, dus ik breng ook altijd de kleur op het gewone ooglid aan.

Stap 3: breng Hard Luck aan met de Chisel Shader Brush. Ga een beetje over Peggy heen. Probeer de vorm rond te houden.

Stap 4: pak de Pro Blending Brush en blend Hard Luck, zodat je niet zo’n harde streep ziet.

Stap 5: breng Solitude aan over de helft van Peggy en Hard Luck, beginnende bij de binnenste ooghoek, met de Chisel Shader.

Stap 6: breng Agatha Pink aan in de binnenste ooghoek, op het wenkbrauwbot en “gum” eventueel het teveel aan oogschaduw weg, bij de buitenste ooghoek. Gebruik de Doefoot Angle Blender.

Stap 7: breng Tijuana met de Chisel Shader Brush aan in de buitenste ooghoek. Doe alsof je een wing gaat maken, maar sla ineens linksaf. Blend de boel met Pro Blending Brush.

Stap 8: breng met de Chisel Fluff een klein beetje Sugar Skull aan bij de traanbuis en in de binnenste ooghoek op het bewegende ooglid. Lijn vervolgens de onderste wimperrand met Stylo Yeux Waterproof in Espresso.

Stap 9: breng Tijuana aan over Espresso met de Chisel Shader Brush.

Stap 10: breng de Essence Metal Glam Eyeliner aan op de bovenste wimperrand. Maak hem breder naar het einde toe en eindig in een kleine wing.

Stap 11: veeg alle fallout weg met de waaierbrush.

Stap 12: breng mascara aan op de bovenste wimpers en teken de wenkbrauwen bij voor een strak effect.

Dit is vervolgens het resultaat.

Full face met de ogen dicht. Het had allemaal wel wat strakker en mooier gemogen, maar ik zou zeggen: ga zelf aan de gang en versla mij! 😉 Verdere make-up: Guerlain Parure Aqua Beige Claire (aangebracht met Pink Duo Fiber Stippling Brush (CS)), Fyrinnae Powder Primer (aangebracht met de Catrice Kabuki), Catrice Nude Sensation Coral Pink Blush (aangebracht met de Hot Pink Angled Kabuki (CS)) en Dior Ultra Gloss Flash Empire Pink op de lippen.

Comments

Memento Mori How To — 5 Comments