Mensen die je alleen van naam kent


(bron)

Ik had een gesprek met Roos en haar vriendin L. kwam ter sprake. Bleek dat haar uiterlijk totaal niet overeen kwam met het uiterlijk dat ik had verzonnen in mijn hoofd. Blijkbaar maak je, je voorstellingen van mensen die je alleen van naam kent, maar nog nooit hebt gezien, zelfs niet op een foto.

Het overkomt de medemens ook wel eens met boek verfilmingen. De acteur lijkt helemaal niet op Pietje, waarom hebben ze die andere acteur niet genomen! Pietje was knap in het boek en nou dartelt er een lelijkerd over het scherm. Why…? De actrice die Truus speelt is veel te bitchy in haar uitstraling. Komt totaal niet overeen. Wat een belabberde casting…

Herkenbaar? Dat je fan-art bekijkt en bij jezelf denkt “nee, je doet het helemaal verkeerd“. Of dat je eindelijk Het Vriendje ontmoet en hij totaal anders eruit ziet dan jij je had voorgesteld? Soms past een naam ook totaal niet bij iemand. “Elise!” – “Ik heet Annemiek...”.

Ik zal ook nooit meer vergeten dat ik een keer in een keuze uur economie zat. Een keuze uur teken je de week van tevoren in. Je komt dan in een clustergroep terecht, met mensen uit allerlei andere klassen. Mensen die je dus ook niet kent. De docent begon de namen te op te lezen. Aan de linkerkant, ergens vooraan, zat een meisje. Een slank meisje met lang, lichtblond golvend haar. Zij reageerde op de naam Gwendolyn. Die naam paste perfect bij haar uitstraling. Het was gewoon haar. Heel apart.

Hebben jullie dat ook? Dat een naam perfect bij een persoon blijkt te passen? Of dat een persoon totaal anders eruit zag dan verwacht? Of een casting die heel goed / slecht gedaan was bij een boekverfilming?

Comments

Mensen die je alleen van naam kent — 4 Comments