Mijn Tattoo

Lees hier het verhaal achter de tattoo. Ik ben er wel blij mee, al zie je dat hier niet aan mijn hoofd. 😉

Vandaag ging het dus gebeuren. Mijn allereerste tattoeage. De vriendin van mijn moeder is tattoeëerder geworden en wilde ons graag een keer doen. Doordat we haar kennen geeft het ook iets extra’s. Ik was zenuwachtig, zoals iedereen de eerste keer. Ik besloot daarom ook maar als eerste te gaan, dan had ik het er in ieder geval op zitten.

Mijn broertje hadden ze zonder inkt gedaan en toen wilde hij niet meer. Ik besloot niet te “proefdraaien” maar huppekee, gaan met die banaan. Achteraf ben ik daar heel blij mee, want het viel me niet mee. Ik ben enorm kleinzerig. Het was niet zo dat ik lag te creperen, maar het deed me wel degelijk zeer.

Het zetten duurde ongeveer een uur. Welke bij mijn moeder snel voorbij ging, maar bij langer leek te duren. Het schaduwen zou minder pijnlijk zijn, zegt men. Nadat de lijnen klaar waren, dacht ik opgelucht adem te kunnen halen. Schaduwen deed inderdaad minder zeer, maar het was nog steeds allesbehalve prettig.

Ik vond het zetten van een tattoo als volgt voelen: eerst is het vervelend, alsof iemand hard met een pen op je huid zit te drukken. Daarna leek het alsof ze met een mesje lekker aan het kerven waren en het schaduwen was net alsof ze met een passer over mijn huid zat te krassen. Het vegen met het doekje tussendoor begon aan het einde ook vervelend te worden. De laatste schoonmaak was echter heerlijk. Maar misschien ook wel omdat het er op zat. 😛

Mijn moeder deed de binnenkant van haar bovenarm, welke ze de pijnlijkste van haar tattoo’s vond (ze heeft een kontgewei en een buiktattoo). Op de andere arm liet ze haar kleinzoon’s naam zetten, op de pols. Daar voelde ze niks van. Zo zie je maar weer dat pijn erg persoonlijk is. Zij lag relaxed op de bank, terwijl mijn benen aan het breakdancen waren onder de tafel.

Ja, ja, een stoere tattoo chick zal ik niet worden. Blijkt dat er ook mensen zijn die “vocaler” zijn bij het zetten van een tattoo (zelfs op eenzelfde plek). Dat stelde me wel een beetje gerust, maar desalniettemin vond ik mezelf wel een aansteller. Maar ja, als het zeer doet, doet het zeer. Mijn respect voor mensen met tattoo’s op “vervelende plekken” is ook verdriedubbelt. 😉

Dus Shirley, dit was je eerste en laatste tattoo? Momenteel zeg ik daarop volmondig ja. Als ik het weer zou doen, dan zeker niet op een vervelende plek en ik krijg dan ook waarschijnlijk spijt (waarom doe ik dit mezelf aan!). Het helpt wel als je een doel of betekenis voor ogen hebt met je nieuwe plakplaatje. Dan kun je jezelf blijven herinneren waarom je het ook alweer doet. De tattoeëerder beweert echter dat ik heus wel terug kom voor nieuwe inkt. Wat een optimistisch vrouwtje is het toch. 😛

Na het zetten voelde het branderig, toen stekerig (de schaafwond) en momenteel als een enorme blauwe plek. Het gaat nog jeuken wanneer de korstjes zich gaan vormen en dan mag je niet krabben. Gelukkig gaat ook dat weer voorbij en kan ik mijn leven lang genieten van de tattoo en er dagelijks naar kijken.

Momenteel ziet de roos er uit als een kunstzinnige blauwe plek, maar naarmate de huid verder geneest, zal de tattoo in schoonheid toenemen (althans, dat is de bedoeling). De schaduwen worden ook lichter zodat de vingerafdruk fragmenten zichtbaarder worden. Zodra hij genezen is, komt er een nieuwe blogpost met foto. 😉

Comments

Mijn Tattoo — 5 Comments

 1. Hij is echt gorgeous geworden, mooie lijnen, goed ingevuld, geen zwarte vlek, je ziet echt dat het een roos is. 🙂 Amazing job! Haha, de pijn ja.. het is niet lekker, maar je hebt het wel volgehouden met een geweldig resultaat!
  Cynthiiaa recently posted..Sjoez all over the places!

 2. Hartstikke goed dat je je er doorheen geslagen hebt, je mag absoluut trots op jezelf zijn! Je hebt nu wel echt een aandenken aan je opoe, en daar ging het om. Ik hoop dat je nog lang van je tattoo zal genieten, de pijn, die vergeet je snel. En ja, ik durf ook wel te wedden dat je ooit weer teruggaat voor een volgende. Je weet ook hoe pijn het bij moet doet en toch blijf ik terug gaan… xD
  Rooz recently posted..Hema Matte Topcoat & China Glaze – The Hunger Games Collection – Stone Cold

 3. Wat vond ik dit een rare foto! En toen zag ik dat je je arm nog eens extra uitvergroot ernaast had gezet. Aha, dus dat klopte er niet, haha.

  Wel ontzettend stoer dat je het hebt gedaan, en dat je ondanks de pijn toch bent doorgegaan. Het zou niks voor mij zijn!
  Leonella recently posted..Wat een dag!