Milieubewuste schoenen

El Naturalista is een Spaans merk dat comfortabele en milieubewuste schoenen produceert. De schoenen hebben een anatomische gevormde en ademende binnenzool. Het milieubewuste aspect uit zich in gerecycled natuur rubberen zolen (schokdempend) en natuurlijke kleurstoffen om het leer te kleuren. Tevens haalt El Naturalista haar inspiratie uit de natuur bij het ontwerpen van de schoenen.

Ik heb model Iggdrasil in de enkellaars uitvoering. Deze schoenen zijn gemaakt van natuurlijk behandeld echt leer. Er zit een rits aan de zijkant. De binnenkant van de schoen is van leer en microvezel voering. Deze voering absorbeert vocht voor droge voeten. De microvezels zijn behandeld met Thermy-TEX. Deze verhinderd de groei van bacteriën die luchtjes veroorzaken. De anatomisch gevormde zool is uitneembaar, flexibel, ventilerend en ondersteunend. De buitenzool is van gerecycled natuurlijk rubber.

Tot zover alle technische info. Nu verder naar mijn ervaring met deze schoen. Ik vind ze mooi vormgegeven. Minder lomp dan andere “comfortabele” schoenen. De zool vind ik ook leuk met die inkervingen en spikkels. De wijde schacht is handig, want ik heb flink wat spek op mijn benen. Ik krijg de rits slechts aan één kant net niet helemaal dicht.

Ik kreeg de schoenen binnen, deed ze aan, liep een paar keer heen en weer en spoot ze in met lederen schoenen spray. Toen heb ik ze gelijk aangedaan. Ze lopen niet als wolkjes, maar gewoon, comfortabel. Mijn tenen krijgen voldoende ruimte en de schoen geeft voldoende steun. De anatomische gevormde zool begon ik echter wel te voelen. Ik loop namelijk verkeerd. Om “pijn” te voorkomen, moet ik wel goed gaan lopen. :’) Hij corrigeert dus ook een beetje.

De schoenen werden geleverd in een kartonnen schoenendoos, met twee sponsjes in de schoen, twee boekjes over El Naturalista (informatie en een kleine catalogus) en een stofzak. De schoenen kosten 139 euro en zijn te bestellen bij Brandos.nl. Ik vind ze erg fijn. Mijn opoe Ecco’s begonnen pijn te doen, met name bij de hiel. Nu kan ik weer normaal lopen. 🙂

Comments

Milieubewuste schoenen — 2 Comments