Missha BB Cream

Missha M Perfect Cover B.B Cream offers a novel skincare concept with B.B. cream which lightens skin tone by healing visible wrinkles and blemishes with excellent skin-cover ability, and prevents skin aging through effective whitening and anti-wrinkle properties.”

B.B. Cream staat voor Blemish Balm Cream. Het is een hit in Azië en al enige tijd overgewaaid naar Nederland. Ik kreeg van mijn vriendin Ottilie de tip om deze eens te proberen. Volgens haar was het een crème om oneffenheden zoals roodheid te verdoezelen, maar met een natuurlijker effect dan foundation en zonder dat je een kwast nodig hebt voor een natuurlijk resultaat. Ideaal! Dus bestelde ik mij een tube van 20 gram. Dat koste me zo’n 7 euro. Ik ging voor de donkere kleur, omdat Ottilie heel bleek is en de lichte tint nodig had.

De crème bevat SPF 42. Het zou ook vochtinbrengend zijn, maar ik gebruik er wel mijn dagcrème onder. Vooral met het warme weer heb ik geen zin in een laag foundation. Vorig jaar kocht ik een getinte dagcrème met soms streperig resultaat. Missha B.B. Cream smeert uit als een foundation en geeft ook lichte dekking. De ergste roodheid gaat er vanaf. Vanwege de hoge SPF waarde hoef je geen zonnebrandcrème meer op te doen. Dat vind ik sowieso een vies plakkerig goedje, dus deze oplossing is echt fantastisch.

De B.B. Cream zit in een handig tubetje. Dat werkt lekker hygiënisch. De ingrediënten kan ik uiteraad niet lezen, dus geen idee wat ik op mijn gezicht smeer momenteel. xD

De crème zelf heeft een stevige structuur en lichte kleur. Hij blend perfect met mijn huid en smeert goed uit. Het resultaat is streeploos, gewichtloos, plakloos en egaliserend.

Ik gebruik deze B.B. Cream al enige tijd en ik heb niet het idee dat hij mijn poriën verstopt. Natuurlijk moet je ‘s avonds je gezicht schoonmaken, maar dat moet ook bij een foundation. Ik merk niets van een oplichtend effect. Ik heb wel pigment sproetjes bij mijn oog, maar die zijn niet lichter geworden of zo. Ik ben begin twintig, dus ik kan nog niets zeggen over het effect op rimpels. De finish is mat, maar de crème zelf matteert niet.

Missha B.B. Cream is niet geschikt voor een hele droge huid denk ik. De structuur is daarvoor te stevig. Ik ben bang dat hij dan gaat flaken. Als je veel oneffenheden hebt, dan dekt de B.B. Cream waarschijnlijk niet genoeg. De kleur, #23, is geschikt voor mensen die donkerder zijn dan porcelain beauties, maar nog wel blank zijn. De lichtere tint is voor mensen met een porceleinen / ivoren huidskleur. Ik ben erg tevreden met dit product. Ik heb een relatief gave huid en dit product egaliseert mijn huid net iets meer, zodat bijvoorbeeld rode plekjes minder opvallen.

Comments

Missha BB Cream — 3 Comments

  1. Het is altijd wel moeilijk om te kiezen welke kleur het beste bij je huid past. Het moet niet te donker of te licht, anders valt het op. Niet geschikt voor een hele droge huid? Ik denk dat ik dan moet passen. 😉

  2. Klinkt goed, misschien ga ik deze wel aanschaffen, aangezien ik nog een goede zoek!

  3. Ja, maar met dit product moet je jezelf wel de hele dag door insmeren… Spf beschermt maar 1 a 2 uur. Dat is toch wat minder.

    Tip, als je zonnebrandshizzle niets vind, moet je de lijn van Rituals uitproberen. Ruikt lekker, smeert goed uit, plakt bijna niets. Een goede uitblinker is de spray voor het gezicht, die kun je ook als settingsspray gebruiken. Het is ook handig om tussendoor op te frissen. Er zit wel alcohol in, dus het is licht ontvlambaar en prikt een beetje bij wondjes en als je het in je ogen krijgt. Linda van beautytreat.nl heeft er laatst nog een artikel over geschreven.