MNY My Eyeshadow 537

MNY is de budgetproof versie van Maybelline New York en te koop bij de Etos. Ik heb één oogschaduwtje meegenomen: een donkere tint lavendelpaars met zilveren glitters. De prijs was zo’n 3 euro. De oogschaduws gaan niet heel soepel open. Eenmaal open kan je het klepje ook helemaal openklappen. Hij blijft niet rechtop staan. De oogschaduw zelf is aan de poederige kant, maar niet brokkelig. De verpakking is verder wel schattig.

Het pigment is te pruimen, maar niet super. De kleur is niet zo diep als in de pan, maar je ziet wel degelijk dat het donker lavendelpaars is. Je hoeft niet 100 keer met je kwast in de pan om een beetje kleur te zien. De zilveren glitters vond ik een mooie touch. Zo’n oogschaduw had ik nog niet en daarom ging hij ook mee. Ik had hem een tijdje geleden opgedaan en hij staat ook echt wel mooi…maarrr…de zilveren glitters zijn nogal chunky. Dat vond ik op zich niet erg, want ik hou wel van glitter. Echter, ik wilde alleen glitter op mijn ogen. Ik kreeg last van een beetje fall-out. Niet zozeer paarse spikkeltjes, maar chunky zilveren glitters. Het waren er niet veel, maar door het formaat valt het toch op. Ik kreeg het ook niet weggeveegt met mijn waaierkwast. Dus de volgende keer ga ik eerst poeder onder mijn ogen aanbrengen, zodat de glitters op de poeder vallen en ik nadien alles in één keer kan wegvegen. Dat vind ik wel jammer, maar goed, het is op zich wel een mooie oogschaduw.

Aanrader? Als je bereid bent te leven met de glitter fall-out: ja. Ik vind de MNY oogschaduws op zich niet naar. Het pigment en de substantie zijn beide wel oké. Ik blijf dit oogschaduwtje ook wel gebruiken. Ik ga waarschijnlijk niet meer oogschaduws kopen van dit merk, omdat ik al zoveel tinten heb. Wel wil ik graag een andere tint aanraden: #333. Dit is een prachtig gepigmenteerde roestbruine kleur en een goede dupe voor NYX Rust. Ik heb Rust al, dus ik heb hem zelf niet meegenomen.

MNY My Eyeshadow 537 op het hele ooglid, Catrice Pastel Delight Metallic Mauve Eyeliner, Lancôme Hypnose Drama Mascara Pop Petrol, Bobbi Brown Shimmerbrick Nectar, MNY My Balm 375.

Comments

MNY My Eyeshadow 537 — 4 Comments

  1. Jammer dat die glitters zo chunky zijn. Ik zou zelf het merk niet kopen, aangezien het niet dierproefvrij is.
    Nurchamiel recently posted..HIATUS Again

    • Ik gebruik wel producten die niet helemaal zuiver zijn, maar ik vind het wel jammer dat die merken niet switchen naar dierproefvrije methoden en ingrediënten.