Moleskine Passion Recipe Journal

Hier is hij dan: de Moleskine Recipe Journal uit de Passion lijn. Hij kost 19.50 euro, bestaat uit 240 pagina’s, is 13×21 cm qua formaat, bevat drie linten als boekenleggers, is opgedeeld in tabbladen, sluit met een elastieken band en komt met vier stickervellen, een vertaalboekje en een geschiedenis van Moleskine boekje.
Ja, als je bijna 20 euro voor een notitieboekje, dan mag het ook allemaal wel wat luxer toch. ๐Ÿ˜‰ De cover is hard, zwart en versierd met ingedrukte plaatjes van keukengerei. Het bevat enkele gevulde pagina’s met handige informatie en een vakje voor losse papieren.

Ik kocht dit boekje naar aanleiding van dit artikel bij deze webshop. De reden? Shirley is een keukenramp. Ik ben meer van het eten en niet zo van het koken. Plus, ik heb een geheugen als een zeef en een talent om schriftjes en papiertjes kwijt te raken. Ik ben echter dol op mooie boekjes, dus vandaar dat ik besloot deze Moleskine te kopen en te vullen met mijn favoriete recepten.

Boven: het recept van het gerecht uit mijn vorige post. Klik voor een vergroting.

Ik heb nog niet zoveel recepten genoteerd. Okรฉ, slechts twee. Ik vind het wel leuk om de recepten te noteren, maar de bron (moeder) verreist een speciale aanpak en is aanspreekbaar op bepaalde tijden. Ik noteer alles op een kladpapiertje en schrijf het dan pas over in mijn journal, want anders gaat het van de hak op de tak. :p

Ik vind het boekje echt super handig. Alles is makkelijk te vinden, hij ziet er stijlvol uit, is niet te dik. Er zijn natuurlijk wel nadelen: hij is duidelijk gericht op Amerikanen en de schrijfruimte is behoorlijk klein bij de receptenpagina’s. Desondanks ben ik erg blij met het Recipe Journal. Moleskine heeft er een nieuwe fan bij. De tabbladen, de stickers, de optie om moeilijkheidsgraad en een beoordeling te geven, welk glas het beste bij de cocktail past. <3

Ik heb op Ebay de Style en Wellness versie besteld. Zo leuk vind ik die boekjes. De Wellness versie met gemengde gevoelens, omdat ik daar mijn eetgedrag in bij ga houden. Ik denk dat het van pas komt bij mijn nieuwe therapie of in ieder geval ervoor zorgt dat ik minder durf te snoepen (omdat je met de neus op de feiten wordt gedrukt). De Style versie is eigenlijk voor fashionista’s, maar ik denk dat ik er ook wel wat aan heb. Er zouden ook tips in staan voor kledingkast indeling en informatie over materialen. Ik verheug me op de komst van mijn Moleskines en ik laat ze hier dan ook wel even zien als jullie dat leuk vinden. ๐Ÿ˜‰

Comments

Moleskine Passion Recipe Journal — 3 Comments