Moleskine Sketchbook

De Moleskine Sketchbooks komen in twee maten: Large en Pocket. Ik heb de pocket (9×14 cm). Er is keuze uit twee kleuren: zwart en rood. De pocket versie kost 11.50 euro. De schetsboekjes bestaan uit 80 blanco pagina’s zuurvrij papier van hoge kwaliteit. Er is een boekenlint aanwezig en een vakje voor losse papieren. Het schetsboek sluit door middel van een elastiek. Het boek kan plat geopend worden en wordt geleverd met een foldertje over de geschiedenis van Moleskine.

Het papier is dik en glad en geschikt voor (kleur)potlood schetsen en tekeningen. De kleur is niet spierwit, maar ook niet zo geel als op de foto.

Het papier werkt fijn en het formaat is ook prima voor mij. Deze tekening is, net zoals alle andere die ik laat zien vandaag, gemaakt met Derwent Coloursoft potloden. Deze potloden hebben meer pigment en een andere textuur dan kleurpotloden van bijvoorbeeld Action.

Het papier is dik, maar drukt wel door op de achterkant. Ik gebruik daarom steeds één kant van het papier. Ik heb ook een tekening gemaakt met rollerball pennen die erg doordrukken, maar deze drukten wederom alleen door aan de achterkant en niet op de volgende pagina.

Ik heb mijn nieuwe potloden pas net, dus het is weer eventjes wennen.

Comments

Moleskine Sketchbook — 2 Comments