Moleskine Style Journal

De Moleskine Passion Journal Style is voor iedereen die dol is op kleding. Het formaat is large (13×21 cm) zoals alle Passion Journals. Ook dit boekje bevat 240 bladzijdes van zuurvrij papier, drie linten, vier stickervellen, tabbladen en een steekvakje voor losse papieren. Het is een hardcover met reliëf versiering.

Er zijn zes thema tabbladen: kledingkast organizer, outfits, trends, evenementen, wensen en cadeau’s en handige adressen.  Wederom bevat dit notitieboekje behulpzame pagina’s met internationale maten, internationale wasvoorschriften, een lijst van kleuren en stoffen en een leeg vrouwen en mannen sjabloon die je zelf kan aankleden. Op de Moleskine website kan je meer sjablonen downloaden.

Er is ruimte voor een inventarisatielijst en een lijst waarbij je kan aangeven welk item voor welk seizoen en weer geschikt is. Je kan alle trends noteren op seizoen + het jaar. Welke kleuren zijn hip, welke items moet je hebben en welke hairdo is helemaal dit seizoen? Op de andere pagina is ruimte voor plaatjes. Bij evenementen kan je dus bijhouden welke winkel wanneer sale / een opening heeft, waar het is en met wie je gaat. Bij je wensenlijst kan je items noteren + waar het te koop is en hoeveel het kost. Je kan ook een cadeaulijst bijhouden (voor wie, item, winkel en prijs). Inclusief afvink mogelijkheid. Ten slotte is er ruimte om er je favoriete adresjes te noteren.

Er volgen dan zes tabbladen die je zelf kan organiseren. Ik heb tot nu toe: must-haves en best ever purchases als tabbladen. Deze begint met gelinieerde bladen, dan komen er blanco bladen en ten slotte zijn er bladen met vakjes (of grote lijnen).

Kortom: genoeg ruimte en opties voor elke fa(t)shionista. Dit boekje gebruik ik wel. Ik wist niet eens dat ik zoveel kleding had, tot ik de inventarisatielijst ging maken. Ik vind de cadeaulijst ook echt handig. Als iemand een keer zegt iets heel leuk te vinden, kan je dat op de lijst noteren en sta je niet met de handen in je haar als diegene zijn/haar verjaardag viert. Ook voor mensen die een beetje wat met kleding hebben en houden van lijstjes of organiseren is dit een leuk boekje.

De Moleskine Passion Journals kosten 19.50 euro per stuk en zijn o.a. te koop bij Beautiful Paper Shop, Ebay, Bol.com en de betere kantoor artikelen winkels.

Comments

Moleskine Style Journal — 3 Comments

  1. Ik weet niet ofdat dit iets voor mij is, maar het is de eerste Moleskine die mij aanspreekt. In plaats van trends maak ik er gewoon mijn ideale garderobe van. Ik ga even kijken in de boekenwinkel (zodra ik geld heb) ofdat het iets voor mij is.
    Nurchamiel recently posted..A thousand times sorry!

  2. Wat een leuk en enthousiast verslag van de Moleskine Passion Style Journal. En heel erg bedankt voor de link naar onze website: http://www.beautifulpapershop.com. Dat stel ik zeer op prijs. Ik zal ook een tweet sturen van dit verslag.

    Groetjes, Peggy