Moleskine Wellness

De Moleskine Passion Journal Wellness is ideaal voor mensen die van sporten houden of zichzelf op dieet hebben gezet met bijhorend sportregime. Zo’n persoon ben ik niet en ik had ook iets meer wellness verwacht, maar het is echt een sport-en-dieet-boekje.

Het formaat is large (13×21 cm) zoals alle Passion Journals. Ook dit boekje bevat 240 bladzijdes van zuurvrij papier, drie linten, vier stickervellen, tabbladen en een steekvakje voor losse papieren. Het is een hardcover met reliëf versiering.

De inhoud bevat wederom enkele handige pagina’s: voedselinformatie (aanvulbaar), een seizoenskalender voor voedsel en omrekeningen van hoeveelheden en maten. Vervolgens volgen er 6 thema tabbladen: Dieet, bewegings dagboek, persoonlijke doelen, algemene gezondheid, spel en sport en ten slotte inspiratie. Je kan er een eetdagboek bijhouden, beweging plannen of bijhouden, (sport)spellen plannen of bijhouden, noteren welke behandelingen je wilt gaan doen of wanneer je getest wordt door jezelf of personal trainer en lege pagina’s om ter vullen met foto’s, plaatjes en teksten ter inspiratie.

Vervolgens zijn er nog 6 lege tabbladen die je zelf kan invullen en organiseren. Ik heb een tijdje een eetdagboek bijgehouden en persoonlijke doelen opgesteld. Dit boekje is niet zo geschikt voor mij, maar ik kan me voorstellen dat het een geschenk uit de hemel is als je op dieet gaat / veel wilt of moet sporten / graag je complete gezondheidsregime wilt bijhouden.

De Moleskine Passion Journals kosten 19.50 euro per stuk en zijn o.a. te koop bij Beautiful Paper Shop, Ebay, Bol.com en de betere kantoor artikelen winkels.

Comments

Moleskine Wellness — 1 Comment