My naked face

Het schijnt dat veel vrouwen zo paranoia zijn, dat ze hun naakte gezicht niet durfen te tonen aan familie, vrienden en hun partner. Ze gaan de deur niet uit zonder maquillage en vinden zichzelf niet mooi zonder make-up. Nou ja, dat je mooier bent met make-up, dat is ook de bedoeling van het spul. Maar daar ga je toch niet al je zelfvertrouwen uit halen? Mensen moeten van je houden om wie je bent. Inclusief al je flaws. Dus in navolging van Suzy, Serena en vele anderen: hier mijn blote gezicht. Ik heb wel mascara op trouwens, vanwege mijn Catrice experiment, maar verder niks nakkes nada.

Nou dat valt best mee toch? Mijn “flaws” zijn: lichte voorhoofdsrimpels, donkere kringen, grove poriën, gesprongen adertjes op de rechterwang en bij de rechter neusvleugel, een beetje roodheid, onderkin, meeëters, vette dubbele F-zone, veel moedervlekken en niet helemaal witte tanden. Op de foto zie je er amper wat van terug. In werkelijkheid zie je natuurlijk wel allemaal duidelijker, met name de donkere kringen, maar het valt allemaal nog best mee.

Ik ben heel erg blij met mijn relatief zuivere huid. Ik heb geen extreme roodheid of acné. Ik ben ook blij met fotogenieke en gepigmenteerde lippen. Ik krijg vaak complimenten over mijn ogen. Zelf ben ik niet specifiek te spreken over overige losse lichaamsdelen, maar zo alles bij elkaar (LOL, mijn gezicht dus) vind ik het allemaal best oké. Met make-up vind ik mezelf weliswaar mooier, maar dat betekent alleen dat de make-up doet wat ze moet doen. Ik ga rustig de deur uit zonder make-up. Als je het niet mooi vind, kijk je maar fijn de andere kant op, zou ik zeggen. 😉

Comments

My naked face — 9 Comments

 1. Ik snap ook eigenlijk niet de hele discussie. Maar goed, ik ben dan weer zo’n nuchtere nederlander. Ik heb meer dagen dat ik zonder makeup naar buiten loop, dan met makeup.

  En daarnaast, het is een BRITS onderzoek, dus niet NEDERLANDS. Ik snap dus de ophef hierover echt niet.
  Nurchamiel recently posted..Your ideal stash

  • Klopt, maar ik zie ook veel vol geplamuurde Hollandse meisjes. Het probleem leeft hier ook wel, hoewel, misschien minder dan bijv. britten en amerikanen.

 2. Op het moment ga ik ook liever niet met een naakt hoofd over straat. Zie er een beetje ziekjes uit op het moment. Enkel naar het ziekenhuis, met zo’n hoofd als nu geloven ze wel dat ik ziek ben hahaha 😛
  Lisanneleeft recently posted..Huilen van geluk

 3. Je ziet er goed uit zonder make-up!
  Ik snap ook die ophef nooit over mensen die niet naar buiten gaan zonder make-up. Ik kijk gewoon wanneer ik zin heb om make-up op te doen en anders ga ik ook heel simpel zonder make-up de deur uit.
  Romy recently posted..Wishlist Januari 2011

 4. Uhhh… ik draag eigenlijk nooit make-up. Als ik naar een concert wil, dan wil ik wel wat geks doen. Maar het mislukt meestal, juist omdat ik nooit in het dagelijks leven iets met make-up doe. Dus ik heb het mezelf niet aangeleerd hoe ik het beste iets op mijn ogen kan smeren, vooral dat zwarte lijntje… een crime voor mij. Ik heb er denk ik ook geen geduld voor.
  Francisca recently posted..Hoe heb ik graag mijn koffie