Na Na Na Boo Boo


(Bron)

Vanmiddag was ik aan de praat met mijn vriendin Angela. We hadden het onder andere over mensen die denken dat ze méér zijn dan anderen en over mensen die denken of het idee krijgen dat ze minder zijn dan anderen. Eigenlijk heel gek, want we zijn allemaal gelijkwaardig vind ik. Desalniettemin voel ik mij ook vaak tekort schieten, maar ik betrap mezelf ook wel eens op het meer voelen dan een ander. Dan spreek ik mezelf wel gelijk streng toe. Dat moet je namelijk echt niet doen. Zelfs als je denkt op de troon te zitten, kunnen mensen je er makkelijk afstoten en je maakt er absoluut geen vrienden mee.

“Het verschil is, dat ik niet zielig in een hoekje ga zitten. Dat had ik kunnen doen, maar ik heb besloten positief te leven”.
Ja en nu? Wil je een medaille? Goed dat jij dingen positief wilt in zien, maar veroordeel andere mensen niet. Dit klinkt echt alsof je zoveel wijzer en beter bent.

“Ach wijsheid komt met de jaren” (dit zei ik vanmiddag)
Ja en ik heb nog vele jaren te gaan blijkbaar, hypocriete doos dat ik ben :p

“Pffff, kijk daar dan eens, die is dik!”.
Typisch gevalletje van Pointing Out The Obvious. Die persoon weet zelf ook wel dat hij/zij stevig is. So what? Maakt het wat uit? Is hij/zij minder vanwege zijn/haar omvang?

“Het is eenzaam aan de top”.
Ja, met zo’n arrogante houding hou je ook geen vrienden meer over 😛

“Ja, maar dat komt door mijn make-up, zonder make-up ben ik héél lelijk”
God, mens, accepteer gewoon het compliment 😉 Ik bedoel het goed. En zonder de opsmuk ben je vast ook wel om aan te zien. Make-up can’t fix ugly you know. En zelfs als zou je “lelijk” zijn, het gaat uiteindelijk om het innerlijk, want later in het bejaarden tehuis zijn we allemaal gerimpelde zoutzakken.

Kortom, probeer mensen niet lager of hoger in te schatten dan jijzelf. Wij zijn gelijkwaardig. Je hoeft niet mooi, slank, wijs, slim, getalenteerd, rijk etc. te zijn om waarde te hebben. Die is wat mij betreft intrinsiek aan de mens. Dus accepteer de complimentjes, maar ga niet op de troon zitten. Als je er toch per ongeluk je derrière op de troon wilt planten, kom er dan weer snel vanaf. De wereld is sowieso leuker als we niet op elkaar neer kijken, toch? 😉

Comments

Na Na Na Boo Boo — 5 Comments

  1. Volgens mij kan je er wel nog een aantal verzinnen in deze categorie. Maar deze heb je in ieder geval mooi onder elkaar gezet! Fijne nacht!
    Francisca recently posted..De schrijfdeur

  2. In principe heb je wel gelijk, maar ik denk dat een mens het ook nodig heeft om af en toe op een troon te kunnen zitten en vervolgens verstoten te kunnen worden. Het is vervelend, maar we hebben bevestiging nodig en dat stamt al uit de tijd dat er o.a. geen make-up stond en we in hertenvachtjes rondliepen.

  3. Ik ben het grotendeels met Maccia eens. Het is een heel mooi streven om iedereen gelijkwaardig te zien en te behandelen, maar het gebeurt vaker dan we denken dat we zelfvertrouwen putten uit het zien van iemand die wij zelf op dat moment kunnen bestempelen als dikker/dunner/dommer/kinderachteriger/lelijker etc. is. Je mag zoiets ook best wel eens denken, zolang je het voor jezelf houdt en je er niet naar gaat gedragen. Het betreft hier dan ook niet altijd ‘je beter voelen dan een ander’, soms zie je gewoon je eigen voordelen beter.

    Gek voorbeeld: als ik naar Oh Oh Cherso/Tirol kijk, denk ik: goh wat netjes van mezelf dat ik niet iedere avond lam in de kroeg hang en met jan en alleman het bed in duik.

  4. Haha ik mis hier de like button van facebook. Maar een goed pleidooi was het dus zeker!