Naakte Poesjes

Meet Cleo (links) en Heaven (rechts). De katten van mijn neef en zijn vriendin. Ik heb de foto van M. haar facebook gestolen. Het zijn sphynxen, ook wel bekend als naaktkatten. Ik wilde het duo al heel lang zien en vanavond was mijn vati op visite bij mijn neef en hij stond er op dat ik werd opgehaald.

Ja, het zijn écht katten, ondanks dat ze op de liefdesbaby van een Gremlin en een siamees lijken. Ze zijn heel warm en hebben alleen een dons laagje over het lichaam. Heaven is helemaal grijs en dat is één van de zeldzame kleuren. De huid voelt aan als een combinatie van rubber en een perzik.

Sphynxen eten veel, omdat ze hun lichaamstemperatuur op peil moeten houden. Daarom zijn ze ook zo warm. Dat betekent dus ook elke dag de kattenbak verschonen. Bovendien hebben ze een speciaal dieet. Kammen hoeft niet, maar wekelijks in bad moet dan weer wel. Het zijn zeer sociale dieren die tenminste één speelkameraad moeten hebben, als je niet wilt dat de kat 24/7 om je heen hangt (ze raken enorm gehecht aan hun eigenaren).

De katten waren heel lief. Ze staan erom bekend dat ze weinig agressief zijn. Ze zullen dus eerder weg rennen dan je een krab geven. Ik liet er ééntje per ongeluk schrikken en het enige wat gebeurde was een miauw en een bokkensprong. Ze kunnen dus niet veel alleen zijn en houden ook niet zo van verandering. Als ze gestresst raken, dan kunnen ze puistjes krijgen. Te lang in de zon liggen is ook niet verstandig, vanwege het gebrek aan vacht.

Bovenstaande informatie komt allemaal van M., die allergisch is voor kattenhaar en daarom perse sphynxen wilde hebben. Kat von D. heeft er twee gehad en is nu trotse eigenares van Piaf. Ik had foto’s gezien van haar sphynxen, maar in het echt zijn ze nog veel vreemder!

Ik snap best dat sommige mensen deze katten eng, vies of lelijk vinden. Ik vind hun buitenaardse schoonheid en apartheid juist mooi. Vati waarschuwde me al dat ik nog zoveel kon sparen, er kwam geen kat in huis. 😛 Hij haat namelijk katten, maar kon het niet helpen toch wel enigzins gecharmeerd te raken van Cleo en Heaven. 😉

 

Comments

Naakte Poesjes — 1 Comment

  1. Wauw, wat een verzorging komt daar bij kijken! Ik vind ze zo leuk om te zien, ook geen haren die ergens liggen, voordeeltje. Haha, jaaa! Bij Kat had ik ze ook gezien, mijn zus wilt er nu ook eentje. :’)
    Cynthiiaa recently posted..Bedankt!