Never Too Old

Laatst was er een 1+1 actie op Disney films. Ik had Tangled en Princess & The Frog nog nooit gezien en als Disney fan kon ik dit niet aan mij voorbij laten gaan. Mijn vader merkte op dat ik “te oud” was films voor kinderen.

Maar wie bepaalt nou dat je geen sprookjes meer mag lezen / tekenfilms mag kijken / jezelf verkleden etc.? Het hoort zogenaamd bij het volwassen worden, maar we kunnen ons  ook volwassen gedragen terwijl we in onze vrije tijd naar Spongebob kijken en The Hunger Games lezen. Niet?

Ik heb poppen, heb mij verkleed als fantasy figuur, lees kinderboeken, kijk nog steeds naar Disney films… Het maakt het leven gewoon leuker. Ik denk dat veel volwassenen met kinderen of jongere broers/zussen ook wel stiekem meegenieten. Met je kleinkinderen naar Disneyland Parijs en zelf met grote ogen rond kijken, dat soort dingen.

Natuurlijk zijn er grenzen. Het word een beetje eng als je als volwassen persoon helemaal bezeten bent van K3, maar als je alleen thuis bent en uit volle borst mee blèrt… Waarom niet? We willen allemaal jong blijven, dus je mag je innerlijke kind af en toe wel uitlaten. Het hoeft niet altijd serieus te zijn.

Overigens zijn de sprookjes van nu weliswaar kindvriendelijk, maar vroeger was het hele andere koek. Bij het zoeken naar een plaatje voor dit logje, kwam ik bijvoorbeeld een feit over Doornroosje tegen. Blijkt dat het originele verhaal helemaal niet zo rooskleurig was. Dat gezegd hebbende, blijven (moderne) sprookjes leuk om (voor) te lezen. Natuurlijk met stemmetjes! Zo oefende ik mijn Engels door hardop Harry Potter te lezen. Twee vliegen in één klap mensen… Twee vliegen in één klap. 😉

Comments

Never Too Old — 5 Comments

  1. Oeh, ik ben gek op die Disney Classics! Jammer dat ik die actie heb gemist. En ik kijk ook gewoon kindernet als ik thuis ben. Voor Dommel en Alfred J. Kwak ga ik echt zitten en de rest gewoon als ik me verveel of om geluid om me heen te hebben.

    Ik blijf trouwens niet thuis voor tekenfilms, die drang ben ik inmiddels al wel ontgroeid (ben 26 nu dus daar heb ik ook wel de tijd voor gehad, haha)
    Leonella recently posted..In mijn linklist #3: Wereldreizigers