Nivea Double Effect Oogmake-up Remover

De Nivea Double Effect Extreme Waterproof Oogmake-up Remover, zoals de volledige naam luid, is van de nieuwe generatie waterproof make-up removers. Deze mixen olieën met water in een fles. Je schudt de fles en doet wat op een watje. Je veegt het watje over je oog, et voila, weg make-up. Qua oogmake-up removers ben ik helemaal van de Nivea. Ik heb normaal de gewone versie (vloeibaar spul in een blauwe fles). Deze werkt prima en ik krijg er echt alles mee af, behalve waterproof mascara. Vroeger heb ik ook de lotion gehad, speciaal voor waterproof make-up. Vele wimpers heb ik verloren. Ik heb ook echt een hele tijd een afkeer gehad van waterproof mascara. Maar hee, het is 2010, bijna 2011. Tegenwoordig zal men wel een reiniging hebben gemaakt die werkt toch?

Het antwoord is “ja”. Ik teste de Nivea Double Effect op L’Oréal Telescopic Waterproof. De reguliere Nivea kreeg brokjes eraf, maar de mascara bleef grotendeels intact, terwijl de oogschaduw wel meekwam. Het andere oog behandelde ik dus met Double Effect en daarmee kreeg ik de mascara grotendeels eraf. De oogmake-up remover prikte niet in mijn ogen en ik verloor geen wimpers. Deze reiniging is te koop bij de drogist en kost afgerond 6 euro. Deze “methode” van olieën en water wordt door meerdere merken gebruikt. Het enige nadeel dat je flink moet schudden om de olie met het water te mixen, zonder dat de olie weer bovenop het water gaat drijven, als je de remover op een wattenschijfje druppelt.

Comments

Nivea Double Effect Oogmake-up Remover — 2 Comments

  1. Hmm… Raar. Ik heb er zelf nog niet met twee fasen reinigers/aftersuns/etc. gewerkt. Die van Collistar mengde goed, volgens mij. Maar ik heb hier ook nog iets anders om te proberen.
    Nurchamiel recently posted..HIATUS Again