No huggies please

Ik heb altijd al de voorkeur gegeven aan dieren, in plaats van aan mensen. Mensen zijn gewoon zo lastig en soms zo smoezelig en viezig. Dan komen ze ook nog blij op je af rennen, de armen gespreidt, klaar om je in verstikkende houdgreep te nemen, terwijl ze je overladen met nattige smakkerds. Een door de modder gerolde hond springt misschien tegen je aan en God weet waar die tong is geweest, maar tegen een dier kan je gewoon zeggen “ZIT!” en dan wordt hij niet boos. Bij dieren ben je er ook op voorbereid dat ze niet schoon zijn. Van een mens mag je toch wel persoonlijke hygiëne verwachten? En dieren zijn lekker zacht, het aaien voelt ten minste prettig aan. Mensen zijn vies harig en in het ergste geval ook nog plakkerig en zweterig. En dan hebben ze ook nog het lef boos te worden als je niet aangeraakt wilt worden. Of als je, je waterfles niet af wilt geven. “Ik ben schoon hoor, ik douche mezelf wel”. Ja, drie keer per jaar of zo?

Nee, goed, ik vind mensen gewoon een beetje vies. Nul komma nul schattigheidsfactor, zweterig, harig, nattig met ofwel dikke lagen spek of enge uitstekende botten. En dat wil mij dan vast houden. Nee, ik wil het niet. Ik wil eigenlijk ook dat je gewoon vierkant met je vieze tengels van me af blijft om eerlijk te zijn. Van mijn hond weet ik 100% dat hij zijn poten niet wast, maar van jou weet ik het niet. Misschien zit er wel feces aan je hand en zit je dat nou lekker op mijn schouder te smeren. Misschien heb je wel herpes aan je mond en verspreid je, je nare koortsblaren ziekte omdat je perse mijn lippenbalsem wilt lenen. En als ik mijn handen was, nadat ik een medemens een hand heb gegeven, voelt hij zich beledigt. Ik heb nog nooit een hond boos zien kijken als ik mijn handen waste nadat ik met hem gespeeld had.

Afijn, ik ben behoorlijk paranoia dus. Natuurlijk ren ik niet gillend weg als iemand mij wilt knuffelen / zoenen / een hand wilt geven. Ik onderga de rituelen en lach als een boer met kiespijn. Ik ga nadien ook niet in de weer met water, zeep en desinfecterende handgel. Ik probeer er gewoon niet aan te denken. Ignorance is bliss. Echt waar. Want van bepaalde mensen weet ik hoe “schoon” ze zijn (NOT) en daar kan ik echt naar van worden. Ik heb dus echt een hekel aan verjaardagen en oud en nieuw.

Ik was vroeger nog erger. Ik wilde mijn waterfles niet afstaan, gaf lippenbalsems weg alsof ik ze in mijn tuin had groeien en ging nog liever dood dan het eten van mijn vriendin verder op te eten. Een knuffel onderging ik als versteend. Ik wilde van binnen namelijk hard wegrennen. Inmiddels ben ik niet meer zo vies van mijn vriendinnen. Ik ga er gewoon van uit dat ze schoon zijn. Ignorance is bliss remember? Als ik mijn eigen verjaardag vier met mijn vriendinnen, vind ik het ook niet zo erg, omdat ik ze ken. Ik heb zelfs meegedaan (weliswaar niet uit vrije wil) aan een free hugs actie ooit. Ik ben dus op de goede weg, maar nog wel vies van vreemden en viezerikken. Het aanraken en knuffelen vind ik ook nog steeds niet bepaald prettig, maar dat kan ook in het aard van dit beestje zitten. Ik ben gewoon niet zo plakkerige knuffelkont.

Hoe zit bij jou? Ben je ook vies van anderen of denk je er geheel niet bij na? Ben je zelf een knuffelkont?

Comments

No huggies please — 13 Comments

 1. Sommige dingen vind ik ook niet kunnen, lipspul leen ik niet uit – vanwege herpes. Volgens mij heb ik ooit wel eens een koortslip gehad, en ik wil het niet nog eens (of andere mensen besmetten).

  Mijn waterfles geef ik ook niet zonder hevige strijd op. De enigste, aan wie ik mijn water- of drinkfles geef, is mijn zusje. Maar zij heeft ongeveer 75% hetzelfde DNA, is enorm ijdel en wast zich vaak. Maar echt lippenbalsem, nee daar trek ik de grens.

  En ik wil best wel knuffelen hoor, maar dan wel als je er schoon uitziet. (PS. Heb je ook dat ene artikel gelezen van die vergelijking tussen die spijkerbroek die 15 maanden niet gewassen was en eentje die elke week gewassen was? Was gister in het nieuws.)
  Nurchamiel recently posted..Your ideal stash

  • Nee, dat artikel had ik nog niet gelezen. Herpes lijkt me zo’n nare ziekte, als mijn mondhoeken kapot gaan in de winter ben ik al bang dat ik het heb opgelopen. Mijn moeder heeft er last van en het schijnt behoorlijk vervelend te zijn, dus ik wil dat echt niet krijgen.

 2. Òh wat een prachtig stukje! Ik kan ook niet tegen knuffelen en no way dat ik make-up of balsem nog gebruik als een ander eraan heeft gezeten. Hahah Leuk om te horen dat er nog meer “gekke” mesen bestaan! Lol

 3. Ik vind het echt niet vreemd hoor! Ben ook absoluut geen knuffelaar me mensen, alleen met mijn vriendje. Weet ja wat ik super ergelijk vind? Mensen die van je ijsje willen likken en dat doodnormaal vinden? Euhmm neen, ik wil niet dat jij me je vieze slijmerige tong aan mijn ijsje zit (is dus wat ik denk). Wat ik zeg is dan: Houd het ijsje maar bij, ik heb er eig geen zin meer in (omdat jij er aan wilt likken).

  • Het is echt verbazingwekkend wat sommige mensen normaal vinden. En je kan dan inderdaad niet goed “nee” zeggen zonder ze te beledigen. 🙁

 4. Hahaha dat van dat ijsje, dat vind ik ook! Hoe lief ik mijn vriendinnen ook vind, ik zou bijvoorbeeld ook nooit een tandenborstel lenen als ik de mijne vergeten ben ofzo. Dan neem ik nog liever tien kauwgompjes!

  Knuffelen daarentegen vind ik met vriendinnen juist fijn, maar dan ook alleen met vriendinnen (en mn vriend). Drie keer zoenen hoeft voor mij ook niet met iedereen en een hand geven daar twijfel ik bij sommige mensen ook over:P

 5. Ik ben wel heel schattig hoor! Maar herkenbaar, vriendinnen die zo nodig moesten knuffelen, blégh. Niet omdat ik ze vies vond, maar gewoon, rot op :p
  Marjolein recently posted..Veranderingen

 6. Ik ga je zaterdag helemaal plat knuffelen, nee grapje 😉

  Ik wilde eerst reageren met ‘dan vind je mij zeker een soort van huisdier ofzo’ want je maakt mij nog wel eens op met jouw eigen kwasten en producten, hahaha 😉 Maar toen las ik het stukje over vriendinnen bij wie het nog wel gaat 😛 Gelukkig maar…

  Ik heb wel bij een aantal mensen zo’n gevoel van: ‘ielgh één meter afstand minimaal is gewenst’ en bij die mensen doe ik moeite om aanrakingen te vermijden, maar bij anderen doe ik niet zo moeilijk. Wat ik dan wel weer zeer ongemakkelijk vind is bij bijvoorbeeld verjaardagen van een collega.. wel of niet zoenen.. ik dacht laatst van niet en hij van wel dusja dan zoen ik rustig mee en dan maak ik er maar een grapje van zodat het hopelijk iets minder ongemakkelijk wordt! 😉
  Angela recently posted..Hoe uit eten gaan soms duurder uitvalt dan verwacht

  • Het is dat ik Polly uitgenodigt heb… 😛
   Hahahaha jaaaaaa jij bent mijn huisdier en een huisdier kan zelf geen huisdier hebben, dus kom maar hier met Coco! ;P

 7. Het doet me denken aan mijn moeder die zei op de condoleance (voor mijn vader) dat ik na het handjes schudden wel mijn handen moest wassen, want je weet niet waar zij met hun handen hebben gezeten en kwam volgens mij zelfs met het voorbeeld van kont afvegen en niet handen wassen.

  Lipbalsem deel ik niet. Flesjes drinken doe ik liever niet, dan maar met rietjes lopen hannessen. Een knuffel geef ik dan wel, maar niet elke keer. Ik geef liever een hand of een schouderklopje.
  Francisca recently posted..K-k-koud hebben in Gouda