NYX Single Eyeshadow: Rust and Sensual

NYX Single Eyeshadow in Rust en Sensual. Ik wilde de single’s graag proberen en hoorde wisselende verhalen over het pigment. Toevallig bleken er in mijn bestelling beide soorten te zitten. Rust is een frost/shimmer mix en Sensual is een glitter. De finish staat onder de kleuren aangegeven, dus dat is fijn. Het doosje heeft een gemiddelde grootte. Ik vind de oogschaduws wel aan de poederige kant, maar het is te doen. Rust is roodkoperig en dat hangt ook wel af van het licht. Sensual is een vage paars met glitters. Als je Sensual over Black Bean (jumbo pencil) aanbrengt…..va-va-voom!

Links zie je Sensual en rechts zie je Rust. Onderaan heb ik beide kleuren over Black Bean aangebracht. Ik vind Rust op zichzelf ook mooi. Met Black Bean wordt hij intenser en dieper. Maar daar moet je maar net zin aan hebben. Sensual vind ik alleen mooi met Black Bean. Dan komt de kleur volledig tot zijn recht.

De flits laat je wel even zien wat Sensual qua gliters in huis heeft. Op Black Bean is dat toch geweldig? Ik vind dit helemaal the bomb.

Maar je ziet de glitters ook wel in daglicht. Woaaah, ik ben echt weg van Sensual als ik ‘m zo zie. Rust is meer een rustige kleur. Trouwens, Rust wordt helemaal geweldig als je hem combineert met de jumbo pencil Rust. Het leuke aan deze kleur is dat hij vele gezichten heeft. Dan weer lijkt hij koperachtig oranje, dan weer goudachtig, dan weer roodachtig.

Hier heb ik even een snelle ooglook gemaakt met de twee. Ik heb de Rust jumbo pencil als basis gebruikt en als eyeliner op de onderste wimperrand.

Ik vind de combinatie Rust en Sensual niet zo geweldig, maar zo krijg je een beetje een idee. Sensual combineert echter geweldig met Club (MAC) en Rust heb ik een keer gecombineerd met Pizazz (Sinful Colors) en Dark Magik (Fyrinnae). Dat was ook wel een aparte, maar leuke combinatie. Ik raad de NYX single’s aan, als je jumbo pencils in je bezit hebt of een soortgelijk creamy oogpotlood met dikke punt of een andere soort basis (shadesticks, paintpots etc.). Als je geen oogschaduwbasis hebt of wilt kopen, dan zou ik aanraden om geen glitter finishes te kopen. De shimmers en Metallics schijnen wel goed gepigmenteerd te zijn. Zoek gewoon even op google naar swatches.

Voordelen: goedkoop, prima verpakking, mooie kleuren.
Nadelen: poederig, niet in de winkel verkrijgbaar (wel online) en sommige kleuren zijn niet zo goed gepigmenteerd als je zou denken en hebben een basis nodig om de kleur tot zijn recht te laten komen.
Kopen: de prijs is 3.50 tot 3 dollar op Nonpareilboutique en Cherryculture. De jumbo pencils kosten ongeveer 3.25 dollar en daarvan heb je er maar twee nodig: een lichte en een donkere. Bijvoorbeeld Black Bean & Milk of Slate & Cottage Cheese. In Nederland wordt NYX verkocht door o.a. boozyshop.nl.
Wil je er meer: jep, ik denk dat ik in de toekomst nog wel eens andere kleurtjes zal kopen.

Comments

NYX Single Eyeshadow: Rust and Sensual — 3 Comments

  1. Pretty! Samen vind ik ze ook niet supermooi, maar los wel. Zeker Rust 🙂 wat zou het geweldig zijn als ze NYX bij Kruidvat ofs gingen verkopen <3