NYX Single Eyeshadow: Yellow Funk and Opal

De NYX Single Eyeshadows kosten ongeveer 4 dollar en zijn te koop bij Cherryculture, Nonpareilboutique & Boozyshop. Ik heb er al eens eerder over geschreven en nu heb ik er weer twee nieuwe kleuren bij. De oogschaduws zijn een beetje aan de poederige kant (maar niet brokkelig!) en het pigment kan erg verschillen. Wederom heb ik een gepigmenteerde oogschaduw en eentje die pas echt tot leven komt als je hem over een oogschaduw basis aanbrengt.

Yellow Funk is een kanariegele kleur en prima gepigmenteerd. De meeste geeltinten zijn of eindigen in een zwitsal kleurtje, maar deze niet! Lekker fel en goed geel. Dus zonder naar oranje te neigen. Yellow Funk is compleet mat.

Op deze foto zie je Yellow Funk in volle glorie. Opal steekt er nogal zielig bij af. De kleur bevat amper genoeg pigment om als highlighter te dienen. Maar de naam “Opal” verraad al dat deze oogschaduw bijzondere effecten in huis heeft. De finish is sheer/frosty.

De bovenste stippen zijn de jumbopencils op zichzelf: Milk, Oyster en L.A. Girl Sheer Lilac. Daaronder zie je de potloden uitgeveegt met daaroverheen Opal. Het is een ideale witte kleur om de jumbopencils als oogschaduw te kunnen dragen omdat ze er doorheen schijnen. Maar dit is niet de beste truc die Opal in huis heeft.

Kijk eens wat hij doet met donkere kleuren! Boven zie je jumbopencils in Black Bean en Rust. De zwarte kleur krijgt een prachtige diepblauwe gloed en Rust wordt voorzien van een paarse gloed.

Deze foto is gemaakt in kunstlicht. Hier zie je al een beetje dat Opal de kleuren duochrome maakt. De glitters komen nu ook naar boven.

Na heel veel gehannes kreeg ik een hoek te pakken waarbij ik het duochrome effect goed kon laten zien. Opal legt echt een gloed over de jumbopencils. Dus in bepaald licht zal je oogschaduw zwart lijken en in ander licht weer diepblauw. De zwarte veeg naast Black Bean was een poging met zwarte oogschaduw. Dat werkt minder goed. Je kan het beste jumbopencils nemen of een soortgelijk product.

Nou vooruit dan, ook een test met Yellow Funk. De swatch naast het pijltje is Yellow Funk op zichzelf. De swatch naast de “J” is Yellow Funk op Milk. De overige swatches komen uit het 88 Original Palette. Alleen de Zwitsal geel is voldoende gepigmenteerd, de andere kleuren zijn minder gepigmenteerd of te oranje. Yellow Funk is dus echt een lekker knalkleurtje die helemaal tot leven komt op een witte basis.

Comments

NYX Single Eyeshadow: Yellow Funk and Opal — 1 Comment