O.P.I. Grand Slam Set


Foto met flits.

Dit tweedelige setje kost 19.95 euro en is o.a. te koop bij MOOI! Serena Williams (bekende tennister, draagt altijd leuke tennis tenue’s, zus van Venus) werkte samen met O.P.I. en daar is Grand Slam uit ontstaan. De eerste kleuren (deze set dus) worden uitgebracht bij de start van de Australian Open en is verkrijgbaar vanaf januari 2011. De collectie wordt uitgebreid voor de French Open in mei 2011, Wimbledon in juni 2011 en de US Open in augustus 2011. Grand Slam begint met twee nagellakjes: Simply Smashing! en Black Shatter. Deze laatste is ook de ster van de Katy Perry collectie en een crackle polish. Lees meer voor foto’s, reviews, vergelijkingen en swatches.


Foto met flits.

Foto zonder flits in regenachtig daglicht.

Foto zonder flits in regenachtig daglicht.

Dit is Simply Smashing! Een geelgoudgroenig lakje met shimmer. De kleur doet me denken aan tennisballen, maar dan zonder het neon effect. In daglicht is hij vooral geelgroenig. In kunstlicht overheerst de goudtint. De shimmers glinsteren subtiel. Ik zag hier en daar wat oranje shimmers in kunstlicht. De shimmers zijn anders dan anders. De één zegt glass fleck, de ander vind het meer een foil. Hoe dan ook, Simply Smashing lives up to her name.

De shimmers geven Simply Smashing! meer diepte. Het kleurje is ook apart. Het deed me in de eerste instantie denken aan Zombie Zest van China Glaze, maar die is echt moerasgroen. Deze kleur heb ik nog nooit eerder gezien. Het lakje lakt prettig, maar is wel vrij sheer. Ik had drie lagen nodig voor een dekkend effect, maar de macrostand van mijn camera liet alsnog wat “kale” plekjes zien. Dit zijn plekjes die niet genoeg lagen mee hebben gekregen en daarom kaal lijken. In het echt zie je dat natuurlijk niet. Als ik naar mijn nagels kijk, zie ik een dekkende kleur.


Foto in regenachtig daglicht met de macrostand.

Black Shatter, ook los te koop, is een zwarte crackle polish. Het lakje is wat dikker dan normaal en vrij dekkend. Je brengt één laagje aan en Black Shatter droogt dan razendsnel op, terwijl hij in een patroontje veranderd. Op elke nagel zie je een ander patroon verschijnen. Natuurlijk kan je zelf ook wel het één en ander beïnvloeden. Hoe dikker de laag, hoe breder en langer de figuurtjes worden. Ze gaan ook meer uit elkaar staan. Een dunnere laag zorgt voor kortere en smallere figuurtjes die wat dichter op elkaar staan. De lak droogt op als een satin finish. Semi-mat dus. Met een topcoat maak je het geheel glanzend.Ik vind dit wel fijn, want zo kan je ook matte nagellakjes pimpen. Black Shatter is over elke nagellak te gebruiken.


Foto met flits, vóór het douchen en verwijderen van nagellak op de huid.

Wat je niet moet doen: nogmaals de lak uitvegen of een tweede laag aanbrengen. Breng drie korte stroken aan op de bredere nagels (zoals de duim), zodat de hele nagel met slechts één laag Black Shatter bedekt is. Anders krijg je vreemde uitgesmeerde effecten.


Foto met flits. Simply Smashing + Black Shatter; Simply Smashing; Essence I’m a Berliner; China Glaze Emerald Sparkle; China Glaze Zombie Zest.

Toen ik Grand Slam bij de MOOI! zag liggen, twijfelde ik nog even. Ik dacht dat Simply Smashing teveel op China Glaze Zombie Zest zou lijken. Op mijn nagelwiel kan je duidelijk zien dat Zombie Zest groener en donkerder is. Qua finish komen ze wel overeen. Zombie Zest is wel iets glinsterender, maar dat kan ook komen, omdat Zombie Zest donkerder is. Als je Zombie Zest / Orly It’s Not Rocket Science al hebt, dan koop je dus geen dupe met Simply Smashing.

CONCLUSIE

Simply Smashing: niet los verkrijgbaar, unieke kleur, sheer, lakt prettig, aparte shimmer finish, aanrader ondanks de sheerness.
Black Shatter: ook apart verkrijgbaar, werkt makkelijk en fijn, satin finish, niet uniek, wel een aanrader.
Grand Slam is in vergelijking met twee losse full size O.P.I. lakjes goedkoop. Een los lakje kost 13.95 euro. Nu krijg je twee full size flesjes voor 19.95 euro en daarmee bespaar je jezelf 7.95 euro. Het is een goede deal, mits je beide lakjes graag wilt hebben. De crackle polish hype bestaat echter al langer en Black Shatter (zwart, 13.95 euro, 15 ml.) is niet veel anders (qua resultaat in ieder geval) dan Barry M Instant Nail Effect (zwart, 5.10 euro, 10 ml.) en Mia Secret Crackle Nail Polish Black (zwart, blauw, roze, rood en groen, 5.25 euro, 14 ml.).
Te koop bij: zie www.opi.nl voor verkooppunten. Barry M en Mia Secret zijn te koop bij Alice and Jo’s.

O.P.I. was altijd dierproefvrij, maar is over genomen door Coty. Volgens de website is O.P.I. nog steeds dierproefvrij. O.P.I. nagellak bevat geen DBP, Tolueen of formaldehyde.

Comments

O.P.I. Grand Slam Set — 6 Comments

  1. Ach ja, die hele rotzooi ofdat een merk wel of niet dierproefvrij is omdat het moederbedrijf het niet is. Volgens mij gebeurt hetzelfde met Burt’s Bees, maar daar zeggen ze juist niet echt veel met het moederbedrjif te maken te hebben, en niet de producten van het moederbedrijf gebruikt.

    Anyway, je hebt me overgehaald; ik ga straks op zoek naar een V&D in Den Bosch.
    Nurchamiel recently posted..Matten It Up- TBS 01 Starry Night

    • Dat realiseerde ik me ook, toen ik hem had gekocht. Scrangie en een andere blog hadden wel swatches, maar ik had nog geen Nederlandstalige blog ermee gezien. Dus ik besloot hem gelijk te testen en te reviewen. ^.^ Normaal doe ik het altijd rustig aan, maar dit keer kreeg hij voorrang. 😉