OMG I saw the light!

Bron.

Ik heb het licht gezien! Er ging een paar tijdje geleden een wereld voor mij open. Halleluja! Waarom ben ik zo blij en waarom zie je een bidsprinkhaan? Welnu mensen, ik heb me altijd afgevraagd waarom het enge beest bidsprinkhaan werd genoemd. Talloze keren heb ik de naam van het beestje gehoord. In het Nederlands, in het Engels, maar pas een tijdje geleden werd ik mij bewust van het Engelse woord: praying mantis. Ik zat namelijk “Yes, Dear” te kijken en één van die vrouwen keek National Geographic over parende bidsprinkhanen. Dat wilden ze na doen en dat ging niet goed. Dus die kerel zegt “That is why nobody says “they where f*ck*ng like praying mantises”. En toen…. (speel de muziek af voor het volledige effect)

Toen wist ik het! Het zijn biddende sprinkhanen. Gelovige sprinkhaantjes die met hun pootjes tegen elkaar bidden tot God. Ach so! Ik was als een kind zo blij met deze nieuwe kennis. Noem me maar dom, maar ik ben dolblij met deze nieuwe wetenschap. Nu moet ik alleen nog uitvinden of “belachelijk” komt van “dat is om te lachen, zo stom”. Be-lach-elijk. Misschien moet ik toch maar eens zo’n woordenboek aanschaffen over de herkomst der woorden.

Comments

OMG I saw the light! — 3 Comments