One colour fits all

One size fits all. It doesn’t. Tenminste, dat vind ik. Qua kleding kun je het niet met mij oneens zijn. Ik ben een maatje 40/42 en one size fits all past me echt niet. Ik krijg mijn kuiten niet eens in een tregging. Bovendien staat one size fits all niet mooi bij iedereen, ook al weet je het toch aan te krijgen. Maar goed, in Beautywereld denken sommigen ook in one size fits all termen. En dan de aangepaste versie: one colour fits all en die kleur is rood.

En rood dames en heren, staat toch echt niet iedereen. Rood is een kleur met heel veel kleurschakeringen. Je zou dus haast denken dat Het Perfecte Rood er voor jou tussen moet zitten, maar helaas, dat is niet altijd het geval.

Rood is sexy. Het flatteert ontzettend veel mensen. Ongeacht haarkleur, oogkleur, huidskleur en ondertonen. Maar rood schreeuwt ook om aandacht. Je lippen worden niet genegeerd als je rood draagt. Dus het benadrukt de vorm van je lippen en de grootte van je tanden. Het kan je huidskleur bleker doen lijken. Iets dat bij sommige mensen mooi staat en bij andere…nou ja…niet. Scarlett Johansson is een goed voorbeeld. Ze heeft hele volle lippen en best lange tanden. Dit alles wordt enorm benadrukt door het rood op haar lippen. Ik vind zachtere tinten veel beter bij haar staan. Een kleur die mij juist niet staat, maar die de wereldbevolking toch zou moeten staan: nude.

Beige, crème, taupe en al die andere huidskleurige tinten trekken alle kleur uit mijn gezicht weg. Ik ben dan een grote huidskleurige bol met twee gekleurde stipjes (de ogen). Het doet totaal niets voor mij. Ik ben dan ook gestopt met nude. Ik draag koraalroze of oudroze, zodat ik toch nog een zachte kleur op heb, zonder kleurverlies in mijn gelaat. Als je niet begrijpt wat ik hiermee bedoel: zie foto 3 van de modellenfoto’s hieronder. Het kind heeft geen kleur meer op dr smoel zitten. En dat gebeurt bij mij dus ook. Je kan het fixen met blush (foto 2), maar ik vind foto 3 toch het meest geslaagd. Foto 1 vind ik ook goed gelukt, maar dit is dus zo’n meisje dat het wel kan hebben.

Een andere one colour fits all: iedereen kan alle kleuren soorten blush dragen. Ehm…nope…. Lila en knalroze staan mij bijvoorbeeld niet. Mijn wangen preferen koraalroze, oudroze, perzik of zachtrood.  Ik ben dan ook een warm type en koele blushes doen het gewoon niet voor mij. Hier een voorbeeld van een blush fail. Zachtrood had veel mooier gestaan. Deze kleur roze is gewoon veel te koel voor haar. Hieronder: same thing. Perzik staat Leighton prachtig, maar die roze blush? Brrrrr.

Al het bovenstaande zijn geen regels, zelfs geen richtlijnen, maar gewoon mijn mening. En nu ben ik benieuwd naar de jouwe. Is er een one colour fits all? Welke kleuren / tinten vind jij niet mooi bij bepaalde types? Houdt je rekening met of je een warm (groen geaderd) of koel (blauw geaderd) type bent? Hang je juist het seizoenensysteem aan (winter, lente, zomer en herfsttype)? Laat het weten in de comments!

Comments

One colour fits all — 2 Comments

  1. Ik weet het niet. Ik ben net op vakantie geweest, dus ik kan mijn aderen niet meer zien (aargh! – Maar goed, niet zo erg dan toen ik mijn hartslag niet meer voelde of dat ik erachterkwam dat ik geen DNA heb – lol – ).

    Ik denk dat perzik mij toch beter staat, aangezien ik een blush heb die best wel roze is (ik heb echt geen idee wat voor kleur het is) maar toch niet. En die staat me niet. Dus de volgende keer ga ik waarschijnlijk voor iets perzikachtigs.
    Nurchamiel recently posted..Les 14- Prins van Pentagrammen

  2. Rood staat het beste bij mijn gezicht, maar nude echt niet. Dan zie ik er zo ziek uit.