Op zoek naar de boosdoener

Ik had zware vermoedens dat ik een allergie had ontwikkeld voor één van mijn Gosh Velvet Touch Eyeliners. Namelijk Funky Violet, een donkerpaarse cassis kleur. Ik heb al twee keer ontstoken ogen gekregen en daarbij was Funky Violet steeds in het spel. Op een dag heb ik dus één onderste wimperlijn omrand met bruine eyeliner en één oog met de donkerpaarse eyeliner. Later op de dag bleek dat het paarse omrande oog inderdaad een rood oog opleverde.

Normaal ben ik nooit allergisch, dus ik sta er wel van te kijken. Na wat rond te hebben gegoogled weet ik dat het mogelijk is om allergisch te zijn voor slechts één kleur. Ik kan me namelijk niet heugen dat mijn andere eyeliners mij een allergische reactie gaven. En er blijken meer mensen te zijn die roodpaarsige tinten niet goed kunnen verdragen.

Inmiddels weet ik wat Funky Violet (maar ook Purple Stain) onderscheid van de andere kleuren Gosh Velvet Touch Eyeliners: carmine (karmijn). Dat zit ook in andere roze / rode / paars gekleurde cosmetica. Als ik het op mijn onderste wimperlijn gebruik, dan krijg ik dus een allergische reactie, maar Godzijdank reageer ik niet tot weinig op lippenstift en oogschaduw.

Mocht je, je afvragen of jij ook last hebt van allergische conjunctivitis zoals het officieel heet, hier zijn de signalen: jeuk, tranende ogen, rode ogen (oogwit kleurt rood) en “snot” bij je traanbuis. De volgende dag plakken je ogen aan elkaar door de hard geworden “snot” en je bent de hele dag nog wel even bezig met de korrels weg vegen. De ogen zijn de volgende dag nog steeds rood en jeuken of branden een beetje. Als je ziet of merkt dat je ogen jeuken / rood worden, verwijder dan je oogmake-up om erger te voorkomen. Draag de volgende dag geen make-up en schrijf op welke producten je hebt gedragen. Daarna kan het testen / ingrediënten labels lezen beginnen.

Comments

Op zoek naar de boosdoener — 1 Comment