Opruimen: tips en zo

Tijdens mijn opruim avontuur ontdekte ik wat dingetjes en leuke items om ruimte te besparen. Eerder stopte ik alles in dozen, maar ja, het plafond is toch wel een limiet.

1) Koop magische kledinghangers. Deze besparen wel degelijk ruimte in het hang gedeelte, als je de kleding op de tweede manier kan hangen.

2) Koop bij de Action of Ikea extra kastruimte zodra je ruimte hebt bespaard in je hang gedeelte zodat je niet de hele bodem van je kast hoeft te bezaaien.

3) Gebruik clutches en andere kleine tassen die je niet vaak nodig hebt, om kabels in te bewaren.
4) Gebruik een middelgrote toilettas / etui om je scheermes e.a. in te bewaren.
5) Stop kleinere tassen in grote tassen.
6) Organiseer je sieraden in een klein ladekastje van de Xenos of Blokker, als je plankruimte hebt. Geen plankruimte? Wel een deur of kastruimte?

7) Heb je een medium grote make-up collectie? Zo één die niet in een simpele beautycase past, maar waar ook weer geen koffer aan te pas hoeft te komen? Say yay to Mary Kay! Vier doorzichtige etuis, met klitteband vast te plakken aan een rol. Oprolbaar en ophangbaar. Ik ben er helemaal blij mee.

8) Drawer organizers zijn hip. Koop ze van ebay of maak ze zelf met karton.

9) Lucht neemt ook ruimte in. Berg je seizoen kleding of snuggie op in een vacuümzak.  Gewoon te koop bij Blokker. Gewoon te gebruiken met je stofzuiger.
10) Hou je net als ik van films kijken en heb je een flinke DVD verzameling? Koop een DVD CD organizer. Ik heb enkele mooie of LE hoesjes bewaard, maar de rest weg gedaan. Ik ben nu van één grote doos naar een compacte tas gegaan met ruimte te over (ik kocht hem op de groei). Bijvoorbeeld bij Big Dennis.

11) Ik bewaarde mijn externe harde schijf eerder in zijn eigen doos. Een grote lompe doos. Plus de “eierenverpakking” ter bescherming. Ik kocht een tas voor mijn externe harde schijf en dat bespaarde ruimte. Ik kan hem nu eindelijk kwijt. De doos stond er maar te staan. De case logic versie heeft ook ruimte voor je kabeltjes.

12) Bergruimte te kort, maar wel ruimte in je kamer? Ladekasten van Xenos of Iris zijn de oplossing. Goedkoop en praktisch. Weliswaar minder mooi, maar dat mag de pret niet drukken.

Comments

Opruimen: tips en zo — 4 Comments

  1. Shirl, dat klopt niet he. Dit is meer organiseren dan opruimen. Opruimen is als je echt iets weggooit.

    1 tip: koop niet de Rituals versie van de Mary Kay toilettas hierboven. Dat pokkeding is duur en werkt niet zo goed. Wil ook op ebay kunnen bestellen. 🙁 Maar goed.

    BTW: Alvast gefeliciteerd Shirl!
    Nurchamiel recently posted..A thousand times sorry!