Ouderdom Komt Met Gebreken

UPDATE:  Helaas, is ze overleden. R.I. P. Opoe.

Alles komt altijd terug op geld. Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel. Blij worden van spullen. Materialist? Guilty as charged. Tot het een keer weer verkeerd dreigt te gaan. Mijn grootmoeder ligt in het ziekenhuis met levercirrose en ik zou alles geven als ze dan weer fluitend, gezond en wel het bed uit stapt en weer jaren mee kan. Het zure is dat ik een vrouw tegen kwam van 80. Ouder dan mijn opoe, maar nog heel kwiek. Het ging al langer niet goed en als ze niet opgenomen was, dan was het wellicht sowieso verkeerd gegaan. In het ziekenhuis kunnen ze haar in ieder geval proberen te helpen voor zover dat lukt. Ze heeft veel pijn en het is een verschrikkelijk gezicht om haar te zien lijden. Hopelijk slaat de huidige behandeling aan en komt ze er toch weer bovenop.

Mijn parkiet Mojo (niet lachen…) wordt ook oud en valt steeds vaker van zijn stok. Hij leunt tegen de andere parkiet (Lizzy) aan om te slapen. Hij eet en drinkt nog wel. Hij oogt ook wel vrolijk, maar is duidelijk oud. Hij is bijvoorbeeld minder bijtgraag dan vroeger, praat niet meer en komt ook minder graag zijn kooi uit. We blijven hem dus goed in de gaten houden en hopelijk houdt de iets jongere, maar veel vitalere Lizzy hem op de stok been. Ik geef om mijn dierbaren, of het nou mijn opoe is of mijn parkiet. Uiteindelijk kan daar geen materiële rijkdom tegen op. Dat was de wijze les van vandaag. Niet vergeten!

Comments

Ouderdom Komt Met Gebreken — 2 Comments

  1. Inderdaad, niet vergeten. Mooi artikel, het verhaal er achter is so true. Vervelend dat het slecht gaat met je grootmoeder, hopelijk slaat de behandeling aan en staat ze binnenkort weer gewoon op de stoep. 🙂 Je parkiet is wel heel schattig, vooral dat hij tegen de andere slaapt, cutie om te zien! Sterkte.
    Cynthiiaa recently posted..Instagram, whut? + Pictures!