Accidental Pedobait

Ik was rustig op Pinterest aan het browsen en kwam hier en daar plaatjes tegen van kinderen. Nu hou ik niet van kinderen, maar zoals elk weldenkend mens vind ik goede ouders, bescherming en opvoeding wel belangrijk. Dat gaat wel eens mis, maar zeker niet altijd expres. Normale mensen zien kinderen niet als seksueel. Dus een foto van een bloot achterwerk doet ons helemaal niks. Het is hooguit schattig of een grappige foto.

Er is echter een probleem. We zijn niet allemaal normale weldenkende mensen. Pedofielen en pedoseksuelen vallen ook onder de internetgebruikers. Dus foto’s van (half) ontblote kinderen kan je maar beter niet op internet zetten. Op artistieke foto’s worden kinderen niet zelden geportretteerd als mini volwassenen, maar dat zijn ze niet. Dan maar gekleed? Zelfs dat kan mis gaan. Een grappig kostuum kan al snel te “sexy” worden.

Je snapt dat ik die Miss verkiezingen voor kinderen dan ook drie keer niks vind. Kinderen moeten kinderen zijn. Lekker spelen en vies worden. Niet bezig zijn met het uiterlijk. Daarnaast worden ook hier weer kinderen verkleed als volwassenen. Zo was er de controverse over een klein meisje in een Julia Roberts “Pretty Woman” kostuum. Miss Robert speelde daar een hoer. Met carnaval verkleed je, je kind als draak of zo, maar toch niet als hoer?!

Mijn moeder had een filmpje van haar kleinzoon waarbij hij in een badje aan het spelen was. Een leuk filmpje voor familieleden om te lachen en te roepen hoe schattig hij wel niet is. Ze wilde hem op Facebook zetten, maar aangezien hij in zijn blote kont in het badje zat, waarschuwde ik haar om het niet te doen. Mijn moeder had daar in de eerste instantie niet eens bij stil gestaan. Hieronder enkele plaatjes die ik op Pinterest tegen kwam. Het zijn ogenschijnlijke onschuldige foto’s, maar dat geld alleen voor de normale medemens. Toch besloten het niet te delen, omdat ik het echt niet gepast vind.

Comments

Accidental Pedobait — 4 Comments

  1. Ja of wat te denken van mensen die bloggen over hun kinderen. Of meisjes van 14 die foto’s van zichzelf in bikini op Facebook zetten. Er zou meer voorlichting moeten komen daarover.
    Lauradenkt recently posted..De citatenoogst (3)

  2. Pingback: Meer voorlichting aub | Laura denkt