Peel Off Basecoat, Fairy Dust en Blue Bliss

Vandaag drie producten in de review. Essence Nail Art Peel Off Base Coat, Essence Colour Art Pigment Fairy Dust en H&M Nailpolish Blue Bliss (niet op de foto). Laten we beginnen met de basecoat. Op Pinterest las ik dat hobbylijm (voor kinderen) ook prima moest werken. Op twitter las ik dat een dikke laag aanbrengen een must was bij de basecoat, maar te dik resulteert in nagellak dat al omkrult als je aan je kont krabt. Als je nagels wit zien van de basecoat, zit je goed. Op mijn duim smeerde ik hobbylijm. Vervolgens is het wachten geblazen. De witte kleur moet compleet transparant worden. Essence raad aan om 10 minuten te wachten, dus als je hobbylijm gebruikt, zou ik die richtlijn ook aanhouden. Na 10 minuten pakte ik mijn aanwinst van de H&M er bij. Blue Bliss, een blauw glitter lakje.

Blue Bliss is sheer en zou eigenlijk over een blauw of zwart kleurtje moeten, maar aangezien ik glitters wilde testen, heb ik hier drie lagen opgedaan. Hij lakte prettig en de droogtijd was normaal.

De duim, om te laten zien dat er qua aanbrengen geen verschil was tussen hobbylijm of de Peel Off basecoat. Ik heb er niet mee gedouched, omdat ik te graag wilde pulken. Dus na enkele uren genoten te hebben van alle glittertjes, ging ik aan de pulk. De hobbylijm laat zich makkelijker weg pulken en in grotere stukken. Ik kreeg de nagellak er zonder frustraties af. Later heb ik mijn pink nog eens getest en deze doorstond de douche. Het pulken ging bij mij niet soepel, maar het was te doen.

Mijn moeder wilde de basecoat ook wel proberen. Zij vatte “dik opsmeren” te letterlijk op. Tijdens het trainen krulde de nagellak al om, toen ze even moest krabben en in de douche ging het er gewoon af. Poging twee ging veel beter en overleefde de douche, maar ze vond wel dat de nagellak snel afbladderde. Maar ja, dat valt te verwachten met dit product. De Peel Off basecoat vind ik een aanrader voor glitter nagellakjes, zodat het drama van glitter nagellak verwijderen je bespaart word. Voor andere nagellakjes raad ik Trind Nailrepair Natural aan. Heb je geen Peel Off basecoat in huis? Hobbylijm werkt ook prima. Hoewel lijm goedkoper is dan de basecoat, vind ik deze laatste makkelijker werken.

Op naar Essence Colour Art Pigment Fairy Dust. Ik ben een kneus met losse oogschaduws, maar ik moest er toch één proberen. De onderstaande swatch is zonder basis.

Het is simpel medium dekkend wit met micro glitter. Met basis word Fairy Dust witter en meer shimmery. De fall-out vond ik ontzettend mee vallen, ook zonder basis. Ik heb geprobeerd een ooglook te maken met Fyrinnae Pixie Epoxy als basis, maar dat mislukte tweemaal toe. Dat verwijt ik niet het product, maar mijn klungelige zelf. Hieronder heb ik Fairy Dust over Sugarpill Mochi en H&M Starstruck aangebracht. Als een soort topcoat.

Bovenste rij foto’s is zonder Fairy Dust, onderste rij met. Starstruck word iets glitteriger en Mochi heel iets lichter. Echt een wow effect krijg ik niet. Hier heb ik ook geen basis of primer gebruikt. Op zichzelf is Fairy Dust wel een leuke highlighter, maar als je net zoals ik niet met losse oogschaduw overweg kan, dan zou ik de Colour Pigments gewoon laten staan.

Comments

Peel Off Basecoat, Fairy Dust en Blue Bliss — 1 Comment