Pierced

Foto: Pixie uit L.A. Ink.

Ik was 17 toen ik voor het eerst in mijn leven een normaal postuur had verkregen. Het had me bloed, zweet en tranen gekost, maar eindelijk paste ik in maat 36/38. Ik was erg trots op mezelf. Een navelpiercing had ik altijd al mooi gevonden, maar dat was voorbehouden aan slanke dennen. Ik vond mezelf niet slank, maar ik wist wel: dunner dan dit wordt ik niet. Dus ik maakte een afspraak met een piercer. Mijn moeder reed met mij naar de piercer. Na wat vragen en het ondertekenen van formulieren moest ik op de pijnbank. Een anorectisch meisje had me vertelt dat de klem het pijnlijkst was. Dus toen ik een zeer korte, maar intense pijnscheut voelde, dacht ik maar één ding: Oh God en dat was nog maar de klem… Maar de klus was al geklaard. De piercer douwde het sieraad er in et voila, ik was trotse eigenares van een navelpiercing. De pijn was me 100% meegevallen. Inmiddels ben ik 22, weer plus size, maar nog steeds in het bezit van een navelpiercing. Ik heb er geen spijt van gehad. Ik heb een metaal allergie, maar door te kiezen voor titanium en bioplast, gaat het uitstekend. Ik heb er wel een tijdje flink last van gehad. Dat bleek te komen doordat ik te enthousiast was met het schoonhouden van de piercing. Dus ik schrapte de unicura en nu gaat het prima. Ik haal mijn sieraden meestal bij www.crazy-factory.com. Verder heb ik nog een neuspiercing gehad, maar die moest ik er uit halen, omdat hij ging ontsteken.

Piercings. Ik vind dat sommige piercings iemands schoonheid echt kunnen verbeteren. Ik kende een meisje dat onder de piercings en tattoo’s zat en dat veranderde haar van een girl next door in een stoere doch mooie rock chick. Toegegeven: een piercing moet wel bij je passen. Sommige mensen hebben een wenkbrauwpiercing naast hun oog hangen. Dat vind ik dan doodzonde. Maar er zijn ook zoveel mensen met mooie piercings. Ik heb expres gekozen voor een foto van Pixie. Ik ben echt helemaal weg van haar wang piercings. Die passen perfect bij haar gezicht en zij heeft van die kuiltjes. Ik vind dat echt super mooi!

Voor mezelf zou ik stiekem wel een lippiercing willen. Ik vind snakebites prachtig. Bij volle lippen vind ik de Ashley cool. De medusa (die heeft Pixie ook, boven haar lippen) vind ik ook mooi. Ik heb niet zoveel met intiem en tepelpiercings. Tevens vind ik bij weinig mensen een wenkbrauwpiercing mooi staan, of een nosebridge of een septum. Sommige mensen staat het wel, maar ik zie ook veel fails. De madonna vind ik al snel tacky. Het extreem stretchen van piercings vind ik vies. Ik kan er echt naar van worden. Wat ik wel weer heel cool vind: micro dermals.  Een geïmplanteerde piercing waarop je een steentje of balletje kan draaien. Ik vind het ook wel een enge piercing, omdat ze eruit kunnen groeien en lelijke littekens kunnen geven.

Ik speel al heel lang met het idee om meer gaten in mijn lichaam te laten boren. Snake bites, een Ashley / Eskimo of een gewone labret. Toch zijn er nog superveel vooroordelen over (mensen met) piercings. Je wordt minder snel aangenomen en het beïnvloed de mening van mensen over je. Ik vind dat erg jammer. We leven immers in 2010. Mensen uit alle sociale klassen hebben piercings. Een derde gat in je neus hebben, betekent niet dat je asociaal, dom of agressief bent. We hoeven toch ook niet allemaal hetzelfde mooi te vinden? Zoals ik al zei: ik vind extreem gestrechte piercings vies, maar het is jouw lichaam. Als jij dat graag wilt, go ahead. Whatever makes you happy.

Mensen in mijn omgeving zijn ook verdeeld over mijn idee om (gezichts)piercings te nemen. Ikzelf twijfel om praktische redenen. Werkgevers kunnen moeilijk doen, het kan mijn tanden aan tasten en uitgroeien of migreren. Dan hou je er dus wel een lelijk litteken aan over, in plaats van een miniscuul kuiltje. Ik laat het idee nog wat langer in mijn hoofd dwalen. Ik ben pro lichaamsversiering, maar ik vind wel dat je er 100% achter moet staan, zonder een greintje twijfel.

Wat vinden jullie van piercings? Heb je piercings? Welke vind je mooi of juist heel lelijk?

Comments

Pierced — 10 Comments

 1. Whaha: die advertentie erbij: de “enige echt zwangerschaps piercing”. Nee, bedankt. Toch lijkt het me moeilijk: met een lippiercing zoals Ashley je lippen te doen.
  Nurchamiel recently posted..HIATUS Again

 2. Ze zeggen ongeveer hetzelfde over tattoeages. Vooroordelen en minder kans om aangenomen te worden en zo.

  Ikzelf had ooit me oren gepierced, maar die zijn weer dichtgegroeid. Ikzelf hoef geen piercings meer, maar bij andere mensen kunnen ze inderdaad mooi staan. Alleen piercings op gevoelige plekken vind ik nogal pijnlijk uitzien, zoals je tepel.
  En piercings kunnen op een bepaalde manier bij je baan “passen”. Ligt wel een beetje aan wat voor soort baan.
  Mijn broers vriendin heeft enkele piercings, zoals een neusknopje, en ze is kapster. Op een of andere manier past het wel bij elkaar.

  • Klopt. Ja, als je tattoo artist bent of piercer…hahaha 😛 Nee, inderdaad, bij sommige banen past het er inderdaad meer bij. Een kapster met een neusknopje of een minister (hoewel ik dat laatste dan wel weer gaaf zou vinden).

   De trimster die Sem (hond) onder handen neemt heeft hondenvoetjes op haar arm getattoeërd. Dat vind ik ook super cool.

 3. Ik vind piercings bij sommige mensen leuk staan, maar zelf zou ik er dus echt nooit eentje nemen.

 4. Ik heb in elk oor 2 gaatjes. Maar dat is ondertussen zo normaal dat het bijna geen piercing meer is/word gevonden.

 5. ik had gehoopt dat je toch een piercing had laten zetten toen ik de titel las, lol.
  ik heb er 10, en ik ben er trots op, ik wil er nog 2 bij ^^ maar ik weet nog niet waar, lol.
  ik denk dat als je een eskimo (wat jij een ashley noemt) hebt, en hij is volledig genezen, dat je dan geen brandend gevoel krijgt met je lip make-up, omdat de wond dan dicht zit. wel lastig aanbrengen though, en ik denk dat het er dan niet zo mooi opzit.

  een gewone labret zou je eventueel op ringetjes hoogte kunnen laten piercen, dan rust hij niet op je tandvlees, maar op je tanden zelf. dan heb je al minder kans op terug trekkend tandvlees. Of gewoon een ringetje indoen, vind ik zowiezo mooier :p

  ik vind die opgerekte gaten ook helemaal nix, of een gespleten tong. blegh! kan er ook naar van worden om het zien, net als jij.

  heb vant weekend mijn oren weer laten doorboren, eindelijk weer mijn 4 oorbellen terug ^^ jammer dat ik oorbellen niet echt als piercings zie, ook al zijn ze dat wel, mijn teller staat dus eigenlijk al op 14 :p

  succes met het uitzoeken van jouw piercing, en met uitzoeken of je het wel of niet laat doen ^^