Please don’t stop the music!


Foto komt van google

Ik ben een lieve meid die houdt van harde muziek. Ik boemboemboem er op los op de trein en iedereen kan meezingen. Zoals een medetreinreiziger ooit tegen me zei “iedereen kan meegenieten!”. Dus het verbaasde me dat mijn mp3speler zachter moest, want het is toch fijn als je een ander laat meegenieten? Nou ja, blijkbaar stelt men dat toch niet zo op prijs. Ik ben wel consequent hoor. Ik klaag zelf nooit over iemands muziek, omdat ik dat “recht” niet heb als liefhebber van harde muziek. En tsja, ergens vrat het toch wel aan me. Ik wil graag dat men mij aardig vind, maar gratis meeluisteren naar mijn überhippe liedjes wordt ondankbaar afgewezen. Wat moet je dan? Je mp3speler thuis laten?

Ik besloot om in-ear oortjes te bestellen op bol.com. Dat heb ik vandaag gedaan, dus ik krijg ze later pas binnen. Morgen, als ik Bolletje moet geloven. Deze dingen hang je niet in je oorschelp, maar je drukt ze echt in je oor. En dan worden de omgevingsgeluiden minder en hoeft de mp3speler minder hard. Wat ook meespeelde is dat mijn oude oortjes een beetje haperen. Ik vrees dat ze spoedig komen te overlijden.

Maar goed. Ik pas me dus aan en houd mijn muziek voor mezelf. Daarom vind ik dat ik nu één oproep mag doen tot anderen. En dat is het volgende: beste ouders of verzorgenden, zorg ervoor dat uw kinderen zich gedragen en niet door de trein heen lopen te rennen en/of lopen te krijsen. Goeie God, dat is pas echt irritant en flinke geluidsoverlast. Waar halen die kleine etters het volume vandaan?

Goed, laten we allemaal wat water bij de wijn doen, zodat iedereen kan genieten van een treinreis voor zover dat mogelijk is. Ik doe trouwens wel meer irritante dingen in de trein. Ik zet mijn tas wel eens naast mij neer. Die ik overigens wel verwijder als iemand vraagt of hij/zij naast me mag zitten. Ik kan ook wel eens te enthousiast praten en dan gaat mijn volume ook omhoog. Verder ben ik vrij relaxed. Ik ga niet op andermans tas zitten, maar vraag gewoon of ik naast ze mag zitten, ik voer geen ellenlange telefoongesprekken, ik en mijn vriendinnen doen niet aan ouwehoeren met grote giechelbuien, ik eet geen vaseline, ik lak mijn nagels niet in de trein, ik eet zelden sterk ruikende etenswaren, ik was mijn oksels en gebruik deoderant, ik staar niet naar andere mensen en ruim mijn troep op.

Als afsluiter nog een leuke Franse reclame (met Engelse ondertiteling) om te illustreren hoe verschrikkelijk kinderen kunnen doen. 😛 😉

Comments

Please don’t stop the music! — 1 Comment

  1. Haha, leuke reclame 😛
    En idd irritant als je je muziek zachter moet zetten omdat anderen mee kunnen luisteren, jammer dan, moet je mn muziek maar leren waarderen.. ^^