Prestatiebord

Ik heb, dankzij mijn persoonlijke issues, een prestatiebord uitgevonden. Gebaseerd op eigen ervaring als basisschool scholier ontwikkelde ik deze methode om mijzelf te belonen en te motiveren. Het idee is dood eenvoudig, maar zal alleen werken op mensen die van stickers houden.

Ik ben zo iemand die dolblij briefpapier, stickers en andere stationary bestelt bij bijvoorbeeld Penpal Junkie. Bij een eurowinkel vond ik echter twee vellen stickers met honden en katten die ook nog holografisch waren. Awesome! Hebben! Oh ja en nu? Wat doen we ermee? Op kaarten plakken vond ik zonde, want die worden toch weggegooid. En zo kwam er een basisschool ervaring aandrijven. Vroeger, in de middeleeuwen, kregen wij kleine scholiertjes kartonnen kaartjes van de juf. Als je goed je best deed, kreeg je een sticker op dat kaartje. Uiteraad was er een beetje competitie, want wie oh wie had de meeste stickers weten te scoren?

Dus pakte ik mijn schaar, lijm en gekleurde papier om een mooi “bord” te maken. Ik maakte een zakje van papier waar ik kawaii briefpapier met mijn doelen in kon stoppen. Voor elke “prestatie” krijg ik een sticker, vandaar de naam. Kinderachtig? Zeker. Maar dat maakt niet uit. Het gaat er om dat het mij motiveert (uuuuugh, als ik dit af krijg, krijg ik in ieder geval weer een sticker) en het voelt ook weer als een verovering als je er eentje verdiend hebt volgens jezelf.

Dit systeem gaat in samenspel met een ander systeem dat ik er op na houdt. Het puntensysteem. Werkt voor iedereen met een agenda, die dol is op lijstjes en dingen kopen. Dagelijks krijg ik punten als ik dingen doe ik moet doen, punten aftrek als ik extra lui ben geweest en bonus punten voor het aangaan van uitdagingen / extra dingen doen. Bij elke 250 punten mag ik iets moois kopen voor mezelf, dat ik normaal niet snel zou kopen. Het volmaken van een prestatiebord is 50 punten (want dat duurt wel even).

Ik ben namelijk moeilijk te motiveren op de langere termijn, maar heel goed in uitstellen. Aan enkel een doelen lijstje opstellen heb ik niet genoeg. Daar begin ik enthousiast mee om hem later weer te vergeten. Ook heb ik de neiging om mijn doelen te hoog te stellen. Het prestatiebord is meer een beloningsbord. Als ik vind dat ik gepresteerd heb, krijg ik een sticker en ik hoef niet perse mijn doelenlijstje te volgen. Die dient ter inspiratie. Het werkt voor mij en prestatiebord 1 pronkt trots aan mijn muur. 😉

Comments

Prestatiebord — 7 Comments

  1. Ik moet zeggen: het prestatiebord is denk ik niets voor mij. Maar het puntensysteem wel. Daar ga ik mee aan de slag.

    (En jij hebt nú een extra sticker verdient omdat je iemand hebt weten te inspireren om hetzelfde te doen :P).
    Nurchamiel recently posted..Project 10 Pan Update April 6th

  2. ik vind het altijd leuk om je hierover te horen, want je hebt echt iets gevonden dat voor jou werkt, en dat is toch hartstikke mooi ^^

    maar zou niet echt wat voor mij zijn denk ik… (waarschijnlijk omdat ik het vergeet te gebruiken/bij te houden :P)