Pteropus Desmodus Pupa

Meet Bela, mijn vampier vleerhond gemaakt door Puppit Productions (foto’s zijn ook door haar gemaakt). Is het geen schatje? Hij is op mijn verzoek (met de hand) gemaakt inclusief accessoires. Bela word het huisdier voor mijn (poppen)vampiertjes.

De galg is zijn zitje / hangpaal. Tevens komt hij met een armbandje zodat hij ook aan / op de pols van een pop kan. De complete uitvoering is bedacht door Puppit, maar het idee van een beweegbare vleermuis met stok kwam van mij. Soort van.

Dit was namelijk mijn inspiratiebron. Ik dacht bij mezelf: geniaal! Een vleermuis aan een stokje! Maar ja, als de poppen kunnen bewegen, wil ik ook een bewegende vleermuis… Dus liet ik mijn hersenen kraken en kwam met het volgende paint kunststuk:

Dit was hoe ik het bedacht had. Ik ben zelf helemaal niet handig, maar wist dat een vriendin van Roos dit soort dingen waarschijnlijk wel kon maken. Zij heeft immers ook een miniatuur rolstoel gemaakt voor Roos die heel echt leek. Na wat over en weer gemail, is Bela (of Batsby, zoals hij door zijn maker werd gedoopt) ontstaan.

Bela’s hoofd en afmetingen zijn gebaseerd op een vleerhond. Vleerhonden hebben schattigere kopjes dan vleermuizen. De oren van een echte vleerhond zijn klein, dus hij heeft de oren en tanden van een vleermuis met overbeet. En ja, zijn naam komt inderdaad van Bela Lugosi (Dracula). 😉

Comments

Pteropus Desmodus Pupa — 4 Comments