Queen Helene Mint Julep Mask

Deze (reis)tube is ongeveer zo groot als een tandpasta tube en heel basic: plastic met een schroefdop. Het merk Queen Helene is niet overal te koop in Nederland. Er zijn toko’s (aziatische winkels) die het verkopen. Als je toko het niet verkoopt, dan zul je op Ebay moeten kijken. Dat heb ik ook gedaan.

Menig beautyblogger blogde enthousiast over dit kleimasker. Het zou echt helpen tegen een puisterige huid. De beloftes zijn als volgt: helpt puisten uitdrogen, verwijderd zwarte meeëters en maakt vergrote poriën kleiner. Het helpt om je huid te relaxen en haalt alle onzuiverheden weg. Je brengt het mintgroene masker simpelweg met je vingers aan op een schoon gezicht (en eventueel de nek), je wacht 15 minuten en verwijderd het masker met een washandje en warm water.

Het groene goedje ruikt sterk naar munt. Het prikt bij de eerste keren van het gebruik ook, dus gevoelige huidjes moeten uitkijken. Je hebt geen grote hoeveelheden nodig, maar ik breng toch altijd een dekkende laag aan, omdat ik dat fijn vind. Deze kleine tube gaat verassend lang mee. Ik heb hem nu al 5 keer gebruikt en er is nog niet zoveel uit. Sommige mensen brengen ook een beetje masker aan op een puist in plaats van tandpasta, om de puist uit te drogen.

Mijn bevindingen: dit is één van de weinige maskers die zuivert. Ik merk wel een vermindering van het aantal zwarte meeëters. Mijn huid voelt zachter en gladder aan nadien. Het is echter niet zwaar uitdrogend. Dat vind ik ook een groot pluspunt. Als dit masker op is, koop ik hem opnieuw, vanwege zijn zuiverende werking. Mijn porieën zijn niet noemenswaardig geslonken. Dat is dan weer jammer.

Al met al kan ik zeggen dat ik enthousiast ben over dit masker. Ik heb géén extreem gevoelige huid en mijn huid is nu ook redelijk egaal. Mijn grootste problemen zijn meeëters, vergrote porieën, af en toe kleine pukkels en heel soms een onderhuidse knoepert. Ik merk wel dat het masker zuivert, maar grote wonderen blijven uit. Wellicht moet je huid er slechter aan toe zijn, wil je dat merken.

Pro’s: zuivert, relaxed, voelt fris aan, ruikt naar mint, niet ontzettend duur, te koop in een kleine en grote tube, zuinig in gebruik, makkelijk in gebruik, droogt de huid niet noemenswaardig uit, dierproefvrij.
Con’s: verkleint de porieën niet, ruikt best sterk naar mint, niet overal in de winkel te koop, kan te hard zijn voor gevoelige huidjes.
Aanrader? Ja.

Comments

Queen Helene Mint Julep Mask — 4 Comments

  1. Handig review! Ik zat al een tijdje te twijfelen of ik hem zal kopen.

  2. deze ga ik ook proberen. ik heb ook altijd last van die mee-etertjes. dankjewel voor de review 😀
    Rooz recently posted..Drew