Return of Lolita

Voor de mensen die deze kledingstijl nog niet kennen:

(Bron) Het zijn elegante outfits geïnspireerd op de kleding uit de victoriaanse tijd. De standaardjurk is klokvormig (als in: kerkklok) en veel kledingstukken bevatten kant en/of roezels. De klokvorm ontstaat door het dragen van een petticoat. Bij Aristocrat zie je wel vaker langere rokken die geen klokvorm hebben. De roklengte is meestal tot de knie of net iets er boven.

Wat mij aantrekt in lolita is de schattigheid gecombineerd met elegantie. De kledingstukken doen denken aan prinsessenkleding en het kleine meisje in mij blijft dat tof vinden. Ik hou niet van het overdreven zoete. Mijn favoriete stijlen zijn: gothic, country, classic en punk. Helaas is lolita niet erg plus size vriendelijk. De doelgroep is erg petite (klein en slank). Gelukkig maken sommige merken ook grotere kledingstukken voor de fatty chans.

Ik heb het meerendeel van mijn lolita garderobe moeten verkopen omdat ik er niet meer in paste. Mijn favoriete aardbeienprint rok wilde ik echter niet weg doen. Volgens Bodyline (online shop) zou de rok moeten rekken tot 100 cm in de taille, maar dat zat niet bepaald lekker. Dus heb ik het elastiek er gewoon uitgesloopt. :p

Mijn hoofd werkte niet mee toen, dus die heb ik weg geblurt. Het truitje is van C&A, de rok van Bodyline, de witte hold-up kousen van Levée via Evaly, de schoenen zijn van Montréal via Linglam.

De witte kousen vind ik niet zo geslaagd, in verband met mijn kuiten. Verder draag ik nog een lichte petticoat (ik moet echt een medium poof kopen) en bikerpants. Als je helemaal in de lolita sferen zou willen blijven, zou je ook bloomers kunnen dragen.

Toen ik deze outfit (met zwarte kousen) buiten ging dragen dachten veel mensen dat mijn rok niet goed zat van achteren. De rok heeft een witte onderrok met stroken aan de achterkant: een bustle. 🙂

Nou dat was mijn outfit post. 😉

Comments

Return of Lolita — 3 Comments

  1. Leuk dat jij toch nog iets van lolita draagt. Ik ben zelf niet van de jurkjes en rokjes en dus draag ik het al niet xD Maar ik blijf het leuke kleding vinden ^^
    Francisca recently posted..Op zoek naar normale mensen!