Rocking Horse Booties!

W00t, w00t, w00t!!! Mijn Rocking Horse Shoes zijn binnen!!! Weliswaar voor de tweede keer, maar dat is een verhaal apart. Oorspronkelijk ontworpen door Vivienne Westwood en hip gemaakt door Momoko uit Kamikaze Girls die de RHS een essentieel onderdeel vond voor Lolita. De Vivienne Westwood RHS zijn verkrijgbaar in 6 stijlen en worden gezien als de crème de la crème onder de RHS. Deze peperdure designer variant heeft een echt houten zool en de rest is van echt leer.

Mijn booties komen gewoon van Ebay en kosten zo’n 50 euro inclusief verzendkosten. Ze zijn van het merk Montréal. De zool is van foam, dus minder zwaar dan echt hout. De rest is van “manmade leather” oftewel nepleer. Ik heb ze gekocht bij de verkoper LingLam. Goede service en ook qua prijs zijn ze vrij redelijk.

Ik had mijn zinnen gezet op de enkellaars variant, omdat de kans dan het grootst was dat ik ze zou kunnen dragen. Ik heb enorme kuiten (ongeacht mijn gewicht, ik heb gewoon fors gebouwde kuiten) en een centimeter lengteverschil qua voeten. Pumps, ballerina’s, flats, hoge laarzen…zelden kan ik het aan. Dus vandaar.

De schoenen vallen enorm klein uit. Linglam verwijst je naar een converter, maar die klopt niet. Volgens die website zou ik een Japanse maat 23 hebben, maar dat is geen Europese maat 37, maar een 36. Dus paste ik mijn eerste bestelling niet. Gelukkig zaten ze Roos als gegoten en die heeft maat 35! Daarom besloot ik maar een 39 te bestellen (24.5), maar ik pas de schoenen maar net en alleen met blote voeten of pantykousen.

Normaal pas ik enkellaarzen wel, maar bij deze moet ik eerst in een halve spagaat liggen om de rits dicht te krijgen. De rits gaat sowieso vrij stug open en dicht. De schoenen hebben een hele vreemde bouw. Op de modelfoto’s zie je nog een hele “tuut” van open ruimte bij de enkels. Ik moet eerst mijn voet goed naar voren schuiven in de schoen en het enkelgedeelte dan naar achteren trekken (zodat de voorkant van mijn been in de “tuut” ruimte komt) en vervolgens de rits dicht ritsen waarbij het hielgedeelte het lastigst is. Dat probleem had ik overigens ook bij enkellaarsjes van Van Haren, dus ritsen aan de achterkant zijn gewoon stom. 😉

Eenmaal aan zitten ze ook goed. Ze lopen vreemd, maar wel lekker. Je kan er ook letterlijk op “rocken” (van voor naar achter bewegen). Ik heb ze een hele tijd binnenshuis aangehad en dat kon ik prima vol houden. Ik vind het wel een beetje jammer dat de inham niet mooi is afgeschuurt, maar ik vind het niet enorm storend. Die inham zit er om het lopen nog lichter te maken dan bij een normale plateauzool.

Voordelen: verkrijgbaar in veel stijlen, kleuren en van veel merken, zien er apart uit, loopt lekker licht als je een foam zool hebt, je kan er op rocken.
Nadelen: valt heel klein en strak uit (bij dit model, van Montréal), niet netjes afgewerkt bij de zool, niet makkelijk in Nederland te koop.
Voor wie: het beste voor mensen met “makkelijke voeten” en smalle tot normale benen.

Rocking Horse Shoes zijn in Nederland te koop bij de winkel Mirai Fashion.

Comments

Rocking Horse Booties! — 5 Comments

 1. ah jah ze lopen echt heerlijk he! 😀 en die converters werken gewoon echt niet! je moet gewoon onthouden dat 22 cm maat 35 is, 23 maat 36, en elke cm extra is een maat groter (zoals je wel had verwacht :P)

  Mij passen ze wel perfect, en ik hoef geen halve spagaat te doen om ze aan te krijgen, ik stap er in en rits ze heel makkelijk dicht ^^

  Ach, wie mooi wil zijn moet pijn lijden, en deze schoenen zitten gewoon heerlijk!

  Beter bekend zijn misschien wel de gewone RHS’ die meer een ballerina schoen zijn, met een RHS hak, en lange linten om over je benen omhoog dicht te maken.

  Ook die lopen erg lekker, ik vind RHS’ zo lekker lopen dat ik ze graag eens verruil voor mijn dagelijkse nikes, want veel verschil met lopen merk je er eigenlijk niet aan ^^
  Rooz recently posted..Nieuwe lolita jas

 2. Wow, zoiets heb ik nog nooit gezien, maar dude wat zijn ze cool!! Echt heel mooi en stoer!