“Rooie dakduvels” hebben geen ziel?

Ik vroeg me dus al een tijdlang af waarom roodharige mensen geen ziel zouden hebben. Dat hoor je wel eens op Amerikaanse televisie. Dus dat ging ik maar eens googlen en ik kwam op een soort van onzin pagina terecht die me eerst het antwoord gaf en me toen flink aan het lachen maakte.

Theologists have theorised that gingers were an attempt by god to rid the world of smurfs. The ginger is the perfect anti – smurf being diametrically opposed to them (they’re red)”

Ik weet het, heel flauw. :p Goed, roodharigen zouden geen ziel hebben, omdat ze van de duivel zouden zijn en de kleur van de meester dus zouden hebben. In de middeleeuwen werd gedacht dat roodharigen vampieren waren. :s Ook grappig, in Australische straattaal noemen ze roodharigen “bluey” of “blue”. Zie wikipedia.

Zelf geloof ik niet dat roodharigen zielloos zijn, maar ik vroeg me gewoon af waar die gedachte vandaan kwam. In sommige gevallen vind ik rood haar erg mooi. Als het donker van kleur is of juist erg dicht in de buurt komt van rood. Oranje kan ook mooi zijn, maar dat ligt ook aan de drager van het haar. Ik heb het een keer Ariël rood geprobeerd te verven, maar helaas, dat ging er al snel uit. 🙁

Comments

“Rooie dakduvels” hebben geen ziel? — 3 Comments

  1. Ja en ik ben een bruin geverfde blondine en ik ben harteloos en grof. :p There goes the theory :p Lolz

  2. Heb ik ook altijd afgevraagd. Maar nooit een keer een antwoord naar gezocht. Nu weet ik het.
    Ik vind rood haar erg mooi. Zoals bij de Wemels 😀

  3. In Nederland valt het wel mee met die vooroordelen.Ben zelf ook rood/oranje/kastanjebruin en misschien ietwat kluizenaar, maar zielloos? Geen idee. Zijn heel wat onderzoeken die wat anders doen vermoeden – dan blijft wel de vraag: waarom onderzoek je het überhaupt?
    Maccia recently posted..New shoes