Rotate

Zucht, ik zit al dagenlang zonder inspiratie. Jullie merken er weinig van, denk ik, hoop ik, omdat ik vooruit schrijf en er zeker tot begin februari artikelen staan ingepland. Het is nu 30 januari 0.54 uur. We weten wat er gebeurd als ik ‘s nachts logjes typ: ik ben dan een beetje extra maf. Tsja.

Zo zat ik dus doelloos op het internet te surfen, door pinterest te browsen en what not. Vandaag besloot ik om mijn nieuwste lading foto’s maar te uploaden. Ja, mensen, we gaan nu richting titel. Snel hรจ? Want dit logje heet namelijk “rotate” net zoals de map die in de “moet nog bewerkt worden” map staat, die weer in “Shirls fotos” staat welke geplaatst is in “Mijn afbeeldingen”. Ik ben erg georganiseerd… kuch.

Ik ben ook vrij dom. Niet als ik mijn groepsleden moet geloven, want volgens twee van hen was ik erg slim, goed in denken maar minder goed in doen. Maar nee. Denken, dat doe ik eigenlijk ook niet altijd. Dat maakt een mens een harde werker kan ik je vertellen.

Ik heb jaaaaaaaaren lang, ja echt zes eeuwen of zo, jaaaaaaaren lang dus, handmatig al mijn foto’s 90 graden gedraaid. Dat gaat zo: open photoshop, open de foto, ga naar “image” en dan naar “rotate canvas” en kies dan voor “90 degrees”. Dat doe je dan foto voor foto. Wel honderden moet je afwerken. En dan de mooiste foto’s kiezen en die weer bijsnijden en verkleinen. Een blog is hard werken jonguh!

Ergens wist ik wel dat dit makkelijker moest kunnen. Maar ja, photoshoppers, de mensen die er echt wat leuks mee kunnen, houden niet altijd van google. En ik was lui. Dus werkte ik maar gewoon hard. Als ik dit zo typ klinkt dat erg onlogisch, omdat het ook zo is, maar dat vond ik toen niet.

Recent heb ik het licht gegoogled. Ik vond het op youtube. Het kan inderdaad dus makkelijker. Daarom heb ik een map genaamd “rotate”. Dus nu hoeft het allemaal niet meer handmatig. Maar, omdat ik nog steeds hou van moeilijk doen als het makkelijk kan, heb ik hieronder een foto tutorial gemaakt.

Ik ga er vanuit dat je weet hoe de computer aan moet en hoe je photoshop opent. Het is belangrijk om vooraf een foto te openen die gedraaid moet worden.

Ik heb Adobe Photoshop 7.0 en wanneer men deze opent zie je ergens zo’n venster staan met “paragraph”. Zie je die niet, dan moet je even “actions” aanklikken onder “window”.

Vervolgens moeten we een nieuwe action maken en daarvoor moeten we op het knopje klikken.

1. Vervolgens moeten we deze action een nieuwe naam geven. Ik noemde hem “rotate”, want ik ben altijd erg origineel.
2. Zet deze action in “new actions”.
3. Klik op “record”.

Nu ga je de foto 90 graden draaien. Dat doe je door naar “Image” te gaan, te kiezen voor “rotate canvas” en vervolgens op “90ยฐ CW” te klikken. In feite doe je photoshop voor wat hij moet gaan doen, de volgende keer dat je voor deze action kiest.

Het is dus belangrijk dat je gelijk na het draaien de stop knop indrukt bij paragraph.

Nu moet je dus eerst nog een map aanmaken die “Rotate” heet en daar foto’s in plaatsen die 90 graden gedraaid moeten worden. Open je photoshop en klik op “file” en kies dan voor “automate” en klik dan “batch”.

Bij set kies je voor “new actions” en als action kies je natuurlijk “rotate”. Ik heb hem blijkbaar Rotate 90 genoemd. Soms ben ik specifieker dan ik dacht. Bij “source” moet je voor “folder” kiezen. Daarna klik je op “choose” om de map te vinden waar je gedraaide foto’s in staan. Daarna is het kwestie van op “ok” klikken en lekker achteruit zakken op je stoel terwijl photoshop al het werk doet. ๐Ÿ˜‰

Comments

Rotate — 2 Comments

  1. Handig, beter laat dan nooit. :’) Ik heb echt geen flauw idee hoe photoshop werkt, ik ben ook op zoek naar programma’s om mijn foto’s leuker aan te kleden, maar damn, it’s hard. :’) Ik open de foto gewoon in een Window iets, draaien, next, draaien, next, draaien en weer next. Dat net zolang tot alles goed staat!
    Cynthiiaa recently posted..Shane? Shane Who? Shane Dawson!