Shame on me!

Ik schaam me voor mijn muzieksmaak. Ik heb niet één specifieke muzieksmaak en luister vaak naar prehistorische liedjes en foute nummers. Het is het vaak allemaal net niet. Zo staan er (oude) Within Temptation, After Forever en Evanescence nummers op mijn iPod. Die drinken daar gezellig koffie met Whitney Houston, Celine Dion en Sarah Mclachan. Bloedserieus ben ik. Birdy en Bruno Mars zijn de meest recente aanwinsten denk ik. Voor jullie mij gaan stenigen, kijk nog even mee naar mijn jeugdheld. De man wiens stem ik ooit ongelooflijk mooi vond, wiens handtekening ik oh zo graag wilde hebben en waar ik zelfs een concert van heb gezien…


(bron)

I kid you not! “Als Sterren Aan De Hemel Staan”, “Op Rode Rozen Vallen Tranen”. Prachtig vond ik het. Ik had zijn CD’s en luisterde naar Bauer en menig andere volkszanger(es) op mijn walkmen. Dat jonge kindjes, is een prehistorische mp3speler, nog ouder dan de discmen. Natuurlijk ging meezingen ook makkelijker dan bij Mariah Carey. Evenzo begrijpen. Ik heb namelijk heel lang gedacht dat UB40 “Shirley” zei in het lied “Kingston Town” en dat Mariah Carey “Gremlin” zong in plaats van “I can’t live” in het nummer “I can’t live without you”…

Ik ben overigens niet de enige…

Tsja, dan maar mee blèren met liedjes zoals “De Regenboog” en “‘n Dag Uit Duizend Dromen”. Andere favorieten waren onder andere Jantje Smit (ja toen Jan nog een Jantje was), Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Volumia, André Hazes, Gordon, Ome Henk, BlØf en Zangeres Zonder Naam (Mexicooooooooooo).

Ik schaam me diep mensen. Heel diep. 😉

Comments

Shame on me! — 8 Comments

 1. Heerlijk toch! Ik luister ook echt vanalles, mijn favo Nederlandse artiest is Guus Meeuwis, oh wat zou ik graag naar een concert van hem gaan! En Billy Joel is mijn grote favoriet dus daar wil ik ook nog eens naar toe, en Iron Maiden lijkt me ook nog wel een keer leuk, net als Within Temptation, Rapalje en Lady Gaga 😆
  Kunnen we gezellig samen gestenigd worden, moehahah :mrgreen:
  Sandy recently posted..Photoshop tutorial: zwart-wit foto’s met een kleurendetail

 2. Ik heb Frans Bauer ook live gezien. Dat was tijdens een feestje van het bedrijf waar ik toen werkte.

  Ik luister weer naar geheel wat anders. Niet eens naar Within Temptation! Maar als ik daarover vertel, zie ik mensen ook flink fronsen xD
  Francisca recently posted..Scheveningen in Japan

 3. Er is een muziekstijl die never nooit niet op mijn iPod enzo gaat komen, en dat is nederlandstalige smartlappen. Ik vind het VERSCHRIKKELIJK!

  Vroeger had ik een echt streng “Geen nederlandstalig” beleid. Echt, serieus. Ik was toen fan van Within Temptation (en haakte af na Mother Earth) en Evenescence (eerste album). Nu begin ik meer te warmen voor nederlandstalig, zo vind ik blof en dergelijke wel gaan. 😉

  Het meest luister ik nog naar Epica en Kamelot. All time favourites 🙂
  Nurchamiel recently posted..Herome Casablanca

 4. AMEN..
  haha NL talig kwam er hier totaal niet in. Nu ik wat ouder ben worden sommige liedjes hier getolereerd.