Single & Couples

Of ik Het Vriendje wil ontmoeten. Met z’n allen naar de bios of chillen op een terrasje. Mijn antwoord is steevast: NEE. Waarom? Ben ik een bittere oude vrijster die stelletjes niet kan uitstaan? Nee. Maar ik heb er wel een bloedhekel aan om het derde wiel te zijn.

Ik ben vrienden met Marietje en niet met Pietje. Dus als Marietje met Pietje naar bios wil, doen ze dat maar fijn samen. Het ergste is nog als ze klef gaan doen. Bedankt. Ik voel me heerlijk ongemakkelijk hier. Een vierde wiel maakt het allemaal iets beter, maar het blijft een ongemakkelijke situatie. Dubbel daten? Dat kan. Maar een afspraak met je vriendinnen EN je vriendje, is gewoon, awkward. Waarschijnlijk ook voor Het Vriendje, maar hij kan niet weigeren. “Waarom wil je mijn vrienden niet ontmoeten! Ik heb de jouwe ontmoet! Dacht je dat ik me daar op mijn gemak voelde?!”.

We kunnen het ook gewoon niet doen. Ik zie Het Vriendje wel op je verjaardag of op je bruiloft of zo. Het Vriendje meeslepen naar andermans verjaardag kan ook, maar dan moet het wel een feestje zijn. Dan zijn er dusdanig veel mensen, dat het enige kleffe wat er kan gebeuren een handje vasthouden is.

Ben ik de enige die er een hekel aan heeft aan deze derde wiel situaties?

(bron)

Comments

Single & Couples — 7 Comments

 1. Nope ik ken het, het ergst is als ze gaan vragen waarom ik niet in bezit ben van een wederhelft, want single is ook maar zo alleen… Ik heb wel iets beters te doen, ik moet mijn kamer nog opruimen en de wereld nog overnemen!

 2. Herkenbaar.

  Maar ik ken ook het voorbeeld van dat ze niet afspreken omdat ‘Het vriendje’ er is, maar wel met vrienden afspreken die wél een vriendje hebben. Alsof ik het vriendje niet mag ontmoeten, alsof ik het vriendje ga afpakken (omdat ik nog single ben?), maar het zal vast om een andere reden zijn die ik even niet kan bedenken.

  En een andere vriendin heb ik eigenlijk haast altijd mét vriendje gezien, ik leerde haar en haar vriend kennen via mij nu ex-vriend. Dus ben met hen beiden bevriend, dat maakt de situatie wel even wat anders.

  Vanavond ga ik naar een vriendin die er wél 1 heeft, maar die zal er niet zijn.
  Francisca recently posted..Japanse Taal, Cultuur & Fashion • Re: Zo vallen Japanse vrouwen op buitenlandse jongens!

 3. SO TRUE. God, ik snap ook niet waarom je dat joch meeneemt naar iemand anders zijn/haar verjaardag. Hoe ongemakkelijk is dat voor hem? Ik snap het ook niet hoor Shirl, want je kent hem niet, een gesprek aanknopen lukt niet altijd. En op één of andere manier willen ze alleen maar tegen mij ouwehoeren. Ja, het is niet eens meer communiceren. Vond het ook altijd awkward als zo een knol der vriend weer had meegebracht, kijk is je vriend nogal sociaal, dan oké, maar als ze gaan samenklitten glip ik er tussenuit en laat ik je zo achter. xD Ik geef je groot gelijk!
  Cynthiiaa recently posted..Flakies, cocktails en water? Wat maakt het voor jou nou echt zomers?