Smart Little Bag by LouLou

Oeh la la, très chique, acheté à Paris? Non! Gewoon te koop in Les Pays-Bas en ontworpen door une dame hollandaise. Die niet eens LouLou heet, maar ach, dat klonk zo leuk Frans. De ontwerper is Floor van de Water die zich liet inspireren door de romantiek en elegantie van Parijs uit de jaren vijftig. Zoals bekend is Noodzaak de moeder van alle uitvindingen en dat geld ook voor de Smart Little Bags. Meer weten? Lees verder. (Waarschuwing: veel foto’s!)

Het was zo’n hele drukke dag waarop je 1000 dingen wil doen. Ik ging voor de zoveelste keer naar buiten voor ‘even een boodschap’,  met handen vol aan eigenlijk alleen een portemonnee en telefoon (die ik natuurlijk eerst had lopen zoeken), en zag mijzelf via de spiegel in de gang zo gehaast in de deuropening staan. Op dat moment realiseerde ik me dat dat een stuk handiger moest kunnen, et voila, het idee voor de SLB werd geboren.” (Floor van de Water op byloulou.nl).

Ik bestelde mijn SLB via Koning Kado, omdat ik daar ruime keuze had en de verzendkosten gratis waren. De levering was supersnel. De volgende dag was hij al gearriveerd. Ik heb de Classy Croco Rood en hij kost 49.95 euro. De SLB is gemaakt van echt leer en je hebt de keuze uit gouden en zilveren hardware en uit diverse soorten leer (croco, anaconda, big bird, suede, metallic, lovely leather en lushious luxury). De prijzen beginnen vanaf 39.95 euro voor een SLB XS. De duurste SLB is de anaconda versie (79.95 euro). Het duurste item is de weekendtas (179.95 euro).

De kleur rood was moeilijk om goed op de foto te krijgen, maar de laatste foto komt het dichtst in het buurt. Het is meer een donkerrood en geen fel rood. Het leer glanst heel mooi, maar is geen lakleer. Het leer is erg stevig. Het merk is overal subtiel aanwezig. Op de achterkant staat “by LouLou” sierlijk in het leer gedrukt.

De SLB komt met een clutch hendel voor om je pols en twee bedels in dezelfde kleur als de ritsen (in mijn geval goud). De eerste is een IJffeltoren en de ander een cirkel. Beiden gegraveerd met de merknaam.

Als een oversized clutch en een portemonnee een kind hadden gekregen, dan was de SLB er uit gekomen. Aan de voorkant zit een compact vakje dat sluit met klittenband. In de klep zit een spiegeltje en het vakje zelf is groot genoeg voor een mobiele telefoon. Aan de achterzijde zit ook een vakje dat opent met een rits. Eenmaal geopend, zit er in het midden van de SLB nog een rits voor twee extra vakjes.

De voering bestaat uit gestreepte stof in het blauw met wit. Dat vind ik erg prettig, want zo vind je makkelijker je items. Tenminste, ik hou er niet van als mijn spullen goede camouflage hebben. De volledige SLB bevat 12 creditcard vakjes (6 aan elke kant) die wel even “ingewerkt” moeten worden, maar daarna makkelijk te gebruiken zijn. Achter de creditcard kant zit nog een vakje voor bijvoorbeeld papieren. Evenzo aan de voorkant.

Het middenstuk heeft ook een doorzichtig vakje aan de achterkant. Voor foto’s, briefgeld e.d. De ruimte tussen dit stuk en de andere creditcard kant is ook ruim genoeg als vakje.

Dit is het vakje aan de achterkant. Hij kan niet helemaal open, maar is wel ruim genoeg voor dunne dingetjes zoals een glasvijl, papieren, pasjes, foto’s etc.

De SLB heeft sterke YKK ritsen en ze ritsen inderdaad fijn, mits je er niet iets te groot in probeert te stoppen (zoals een paspoort) of teveel spullen. Er past veel in, maar alles heeft natuurlijk een limiet.

En dan nu de afmetingen. Ik ergerde mij dood aan het feit dat ik nergens de afmetingen kon vinden, dus heb ik die zelf maar genomen. De metingen zijn niet precies, maar zo krijg je wel het idee of het wat voor jou is.

 • Lengte (de onderkant) is 20 cm.
 • Hoogte (zijkant) is 10 cm.
 • Telefoonvakje lengte is 13 cm.
 • Telefoonvakje hoogte is 8 cm.
 • Clutchgreepje is 16 cm lang.
 • Breedte (dikheid) zonder telefoonvakje, wanneer gesloten, is 2 cm .
 • Breedte zonder telefoonvakje wanneer open, zonder binnenvakje is 14 cm.
 • Breedte zonder telefoonvakje, wanneer compleet open is 20 cm.


Deze foto is het meest kleur echt.

Dit is de spiegel die in het klepje van het telefoonvakje zit. Handig, maar krijgt wel snel vingerafdrukken als je in alle haast probeert je telefoon te pakken en net zo’n kluns bent als ik. Hoe dik het telefoonvakje is, hangt af van wat je er in doet. Mijn mobiel (formaat smartphone) past er wel in, maar het is wel proppen.

Dit zit er momenteel allemaal in mijn SLB: diverse pasjes, muntgeld, papiergeld, herhaalrecept, klanten-stempel-kaart, mobiel, glasvijl, Burts Bee’s Lip Shimmer, elastiekje, pakje kauwgum en bonnetjes.

Mijn SLB past niet in mijn huidige bag-in-bag. Dat vind ik wel jammer. In mijn nieuwste tas past hij qua dikte met een beetje moeite. Ik heb er een dag mee geshopt en als portemonnee werkt hij wel fijn. Het is alleen jammer dat je relatief veel ruimte in je gewone handtas moet hebben om de SLB ook als portemonnee te kunnen gebruiken. Ik snap wel dat dit ideaal is voor moeders en mensen die vaak even een korte boodschap gaan doen. Ik mag graag hier naar het winkelcentrum lopen (kruidvat!) en dan komt zo’n SLB zeker van pas. Met uitgaan is dit ook super handig, want in deze “clutch” past wel alles wat ik nodig heb. Als ik voor een cursus mijn rugzak nodig heb, kan ik de SLB gewoon aan mijn pols meenemen, wat veel gedoe scheelt met het openbaar vervoer en betalen.

Comments

Smart Little Bag by LouLou — 3 Comments

 1. Wat een leuk verhaal en mooie foto’s! Leuk om te lezen dat de levering zo snel was bij Koning Kado. We doen ons best 🙂

  Veel plezier met je SLB, en het leukste is hem ‘inrichten’!

  Groeten,
  Monique/Koning Kado