Solid Shampoo: Big Hollywood Hair

Ik wilde ook Big Hollywood Hair. Helaas ben ik niet gezegend met dikke voluminieuze lokken. Het hangt van nature sluik omlaag. Ik heb van alles geprobeerd, maar het koste ofwel teveel moeite ofwel het werkte gewoon niet. Volgens Angel, eigenaresse van The Beauty Bakery, altijd getooid met een groots kapsel waar een wolkenkrabber jaloers op zou worden, zou iedereen voluminieus haar kunnen krijgen door de haren te wassen met haar speciale shampoo zeep. Deze shampoo zeep reinigt je haar op een milde manier, zonder de natuurlijke beschermlaag aan te tasten. Je haar krijgt zijn natuurlijke stevigheid weer terug, de hoofdhuid kalmeert en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Reguliere shampoo’s bevatten “chemische build-up” oftewel gladmakende siliconen. Teveel siliconen zorgen voor glad haar dat dood omlaag hangt, omdat het niet stevig genoeg is om een beetje rechtop te staan. Ach so. Ik was nieuwsgierig. Groots haar op mijn hoofd? Zonder moeite? Ce n’est pas possible… Of toch wel? Als die zeep mijn zielige sprieten omhoog weet te krijgen, dan is het echt een wondermiddel. Dus zodra ik zag dat de Big Hollywood Hair weer op voorraad was, bestelde ik een stuk van 110 gram (5.95 euro). Ik kocht bij Dille en Kamille een soapdish met opvangbak (3.50 euro). Nou, eens zien of het spul werkt.

Ik maakte mijn haren nat en wreef met de zeep over mijn hoofdhuid. De zeep geeft veel schuim af en ruikt heerlijk naar lime en kokos. Erg fris. Het schuim verspreid je al masserend over je hele hoofdhuid. De eerste dag merkte ik niets. Ja, mijn haarverf scheen harder in het putje te verdwijnen. De tweede dag merkte ik dat mijn haren stugger aanvoelden na het wassen. Ik hoorde nog net niet squeek squeek. Hm, dat is vreemd dacht ik bij mezelf en ik ging niets vermoedend naar bed. De volgende dag had ik volume… Ik gebruik de zeep sinds ik mijn nieuwe kapsel heb, dus één kant stond rechtop. Een lok haar dat door het slapen op mijn hoofd was opgedroogd, weigerde nog naar achteren te gaan. Ik heb echt met open mond naar mijn spiegelbeeld gestaard. Ik pakte de kam en verwachte dat mijn haar ineen zou storten, zodra ik begon met kammen. Maar nee hoor. Veerkrachtig sprong het terug rechtop. Heremetiet!

Nou ja, het volume is nog niet Hollywoodwaardig, maar een enorme verbetering. Ik had alleen mijn haren gekamd, verder zaten er geen styling producten in. Dus je kan nog verder bouwen, door aan de slag te gaan met krulspelden, volume mousse, haarklei en/of haarlak. The sky is the limit. Je hebt ook niet zoveel product nodig. Ik ben benieuwd hoe lang ik met de zeep zal doen, aangezien een droge plek en veilige plek moeilijk te vinden is in dit huis.

Er is wel een groot nadeel aan de Big Hollywood Hair. Ik was mijn haar bijna iedere dag en ik kan maximaal 1 dag overslaan zonder als Ma Flodder de straat op te moeten. Die dagen zijn geteld. Een dag niet gewassen = vette slierten. Dat betekent dat de zeep de hoofdhuid uitdroogt. Daarom was ik niet altijd mijn haar met de solid shampoo.

Zoals je ziet: het stond rechtop en wilde ook niet meer naar beneden. Met mijn half opgeschoren haar ziet het er vreemd uit, maar met normaal haar, krijg je dus wel het beloofde volume. En vet haar, als je geen voedende shampoo tussendoor gebruikt.

Comments

Solid Shampoo: Big Hollywood Hair — 3 Comments

  1. Volgens mij ligt er weer aan mijn computer, maar de foto’s doen het opnieuw niet. Helaas.. Maar goed. Zo te zien is het een redelijk goed product. Ik denk dat het ook echt iets voor mij is.