Stabilo Easygel

De Stabilo Easy Gel is een pen voor mensen vanaf 12 jaar. Deze pen is speciaal ontwikkeld voor mensen die veel schrijven. De gelpennen zijn verkrijgbaar in lila x bruin, mosterd x bruin en blauw x bruin. De inkt is verkrijgbaar in blauw, zwart en rood. Als je de kleur en de inkt gekozen hebt, mag je ook nog kiezen uit links- en rechtshandig.

Deze navulbare pen is onderdeel van de Easy Ergonomics experts lijn. Het bruine gedeelte heeft een ergonomische gripzone zonder latex. De gel inkt heeft een anti-vlek formule, drupt niet en krast niet. De schrijfbreedte is 0.5 mm. De pen bevat een clip en werkt met een klik systeem zoals een balpen. Hij kost 6.99 euro.

De pen schrijft inderdaad fijn. Ik koos deze pen uit naar aanleiding van een bericht op een forum. Ik vind vooral de gripzone prettig, aangezien ik de neiging heb om mijn pen op een vreemde manier vast te houden (de pen rust op mijn ringvinger, mijn middelvinger en wijsvinger liggen op de pen en mijn duim tegen de pen). De pen hapert soms (even schudden en krassen op een stuk papier lost dat weer op), maar dat kan ook komen omdat ik de pen op zijn kop in mijn pennenvakje doe en de pen soms verkeerd vast houdt. Jezelf iets afleren is moeilijk. 😉

De inkt vlekt niet zodra de inkt is opgedroogd en het drogen gaat best snel. Toch heb ik nog wel eens stipjes op de andere bladzijde (als ik het schrift of boekje gelijk dicht doe) of vlekjes op mijn hand (ik ben mevrouw ongeduld). Het is wel mijn favoriete pen geworden voor thuis. De inkt drukt wel door, maar minder dan bij sommige rollerball pennen.

Dit is dus op Moleskine papier en de inkt drukt alleen door op de achterkant van het papier en niet op de volgende pagina. Het doordrukken is wel zichtbaar, maar niet dusdanig storend dat de achterzijde onbruikbaar is geworden.

Ik vind dit een aanrader voor rollerball liefhebbers die zich irriteren aan het doordrukken en hij is ook ideaal voor mensen die nog altijd een verkeerde pengreep hebben.

Comments

Stabilo Easygel — 2 Comments